Ziema atnākusi ar ķibelēm automašīnu īpašniekiem, kas nereti palikuši uz ceļa vai nav varējuši piedarbināt savus spēkratus. Izrādās, ne vienmēr pie vainas ir nelegāli iegādāta degviela.

Kāds Ventspils uzņēmējs palicis uz ceļa, kad sākusi niķoties mašīna. Kā vēlāk atklājies autoservisā, pie vainas bijusi bargajam salam nepiemērota degviela. Automašīnas īpašnieks neriskēja apvainot kādu konkrētu degvielas tirgotāju un neslēpa, ka pēdējā laikā uzpildījies vairākās DUS, tomēr skaidrs, ka no rokas pirktu degvielu savā salīdzinoši jaunajā automašīnā viņš nav lējis.

Latvijas degvielas tirgotāji jau paspējuši nākt klajā ar paziņojumu, ka problēmas radušās tiem autovadītājiem, kas iegādājas nelegālu degvielu, un neejošo mašīnu skaits atspoguļojot patiesos nelegālās degvielas tirdzniecības apjomus valstī. Šādi budžetam ik gadu tiekot radīti vairāku desmitu miljonu latu lieli zaudējumi. Tirgotāji apliecina, ka jau labu laiku savās degvielas uzpildes stacijās tirgo ziemas apstākļiem atbilstošu dīzeļdegvielu.

Raksta turpinājumu lasiet šodienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: