Ventspils dome sadarbībā ar Ventspils Augstskolu un Nodarbinātības valsts aģentūras Ventspils filiāli organizē bezmaksas apmācību semināru bezdarbniekiem „Attīstības programma biznesa uzsācējiem”.

Programmas mērķis: veicināt pašnodarbināto personu skaita pieaugumu, tādējādi mazinot sociālo spriedzi.

Programma sastāv no 3 etapiem, kur 1.daļā piedalās vislielākais interesentu skaits, pēc tam ar dažādiem praktiskiem uzdevumiem tiek pārbaudīta dalībnieku pašreizējā gatavība uzņēmējdarbībai un tālākajos etapos piedalās tikai tie, kuri ir veikuši šos mājas darbus.

1.etaps: Vienu dienu semināra „Biznesa ideju meklēšana un izvērtēšana” (dalībnieku skaits – 30).

2.etaps: Piecu dienu mācību kurss „Biznesa plānošana un vadība” (piedalās tikai tie dalībnieki, kuri 1.etapā beigās ir noformulējuši savu biznesa ideju, kuru viņi tālāk attīsta šajā posmā).

3.etaps: Divas individuālas konsultācijas (piedalās tikai tie dalībnieki, kuri 2.etapa beigās ir uzrakstījuši savu biznesa plānu un aizstāvējuši to).

Programmā iesaista Ventspils pilsētas iedzīvotājus - bezdarbniekus, kas rakstveidā ir izteikuši vēlmi uzsākt komercdarbību vai pašnodarbinātību, rakstiski noformulējuši biznesa ideju (-as), nav piedalījušies apmācības programmā „Attīstības programma biznesa uzsācējiem” 2009.gadā, kā arī atbilst vismaz vienam no šādiem nosacījumiem:

  • ir ieguvuši vispārējo vidējo vai profesionālo vidējo izglītību vai profesionālo augstāko vai akadēmisko augstāko izglītību;
  • apguvuši izglītības programmas bezdarbnieku profesionālās apmācības ietvaros, kas nodrošina nepieciešamās zināšanas uzņēmējdarbības jomā;

Bezdarbniekus aicina līdz 3.decembrim ieskaitot pieteikties uz apmācību semināru Nodarbinātības valsts aģentūras Ventspils filiālē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: