Ventspils Vakara vidusskolā īstenos projektu, kurā, piesaistot 100 000 latu no Eiropas Sociālā fonda, bērnus un jauniešus, tostarp romu tautības, iesaistīs sociālās rehabilitācijas programmās.

Nodarbinātības valsts aģentūra atbalstījusi projektu "Alternatīvu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem". Kā sadarbības partneris projektā iesaistījusies Ventspils Izglītības pārvalde.

Projektā iesaistīs bērnus un jauniešus no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, tajā skaitā romu tautības. Romi Ventspilī veido būtisku sabiedrības daļu un pašvaldība ir ieinteresēta šo mērķauditoriju iesaistīt dažādos pasākumos. Ventspils Vakara vidusskolā mācās arī ievērojams skaits romu tautības bērnu.

60 Ventspils Vakara vidusskolas audzēkņi, kā arī bērni un jaunieši no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm tiks iesaistīti rehabilitācijas programmās, kuru mērķis ir motivēt bērnus un jauniešus turpināt izglītību, pilnveidoties un kļūt konkurētspējīgiem darba tirgū un veicināt bērnu un jauniešu nodarbinātību un integrāciju sabiedrībā.

Projektā tiks organizētas divas vasaras nometnes. Tajās bērni un jaunieši apgūs prasmes, kuras var pielietot, lai izvairītos no alkohola, tabakas un citu narkotiku lietošanas, dodot priekšroku sporta aktivitātēm un lietderīgām brīvā laika nodarbībām.

Projektu paredzēts īstenot no 2011. gada 2. janvāra līdz 2012. gada 30. jūnijam.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 100 000 latu, ko pilnībā finansēs Eiropas Sociālais fonds.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: