Sestdien, 4. jūnijā, plkst. 12.00, atzīmējot Pasaules vides dienu, Zilā karoga pacelšanas svētkos, jau otro gadu tiks pasniegtas Ventspils pilsētas domes atzinības vides jomā.

Ventspils pilsētas dome gada atzinību vides jomā pērn ieviesa nolūkā veicināt vides kvalitātes uzlabošanu, kā arī stimulēt videi draudzīgu uzņēmējdarbību Ventspils pilsētā. Balvas „Videi draudzīgākais uzņēmums” tiks piešķirtas 2 uzņēmumiem – atsevišķi B un C piesārņojošās darbības kategorijā. Tāpat konkursa ietvaros tiks pasniegtas arī vecināšanas balvas tiem uzņēmumiem, kuri bija vien soļa attālumā no atzīšanas par 2015. gada videi draudzīgāko uzņēmumu Ventspilī.

Pieteikšanās Ventspils pilsētas domes gada atzinībai vides jomā tika izsludināta š.g. martā, un konkursam pieteicās 11 uzņēmumi, kuriem izsniegtas Valsts Vides dienesta atļaujas B kategorijas piesārņojošas darbības veikšanai vai C kategorijas apliecinājumi.

Uzņēmumu pieteikumus vērtēja īpaši šim konkursam izveidota žūrijas komisija, kurā darbojās augstskolu pārstāvji, Ventspils brīvostas, Ventspils Ekoskolu, nevalstisko organizāciju un Ventspils pilsētas domes pārstāvji. Žūrijas komisiju vadīja biedrības „Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” vadītāja Dace Helmane.

Žūrija vērtēja arī saņemtās sūdzības un Reģionālās vides pārvaldes piemērotos sodus, kā arī avārijas, kas saistītas ar vides piesārņošanu, tomēr arī šogad nolēma nevienam uzņēmuma nepiešķirt titulu – videi nedraudzīgs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Ventiņheiteris 01.06.2016, 15:18:57

    Būtu labāk "veicinājuši" rekuperācijas iekārtu uzstādīšanu dažos ostas uzņēmumos, kas tik krauj kravas un uzliek "mīksto" visam, kas apkārt notiek. Kārtējā bezjēdzīgā PR akcija!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: