Šajā nedēļas nogalē – sestdien un svētdien – Ventspilī norisināsies starptautisks amatieru basketbola turnīrs, kurā piedalīsies komandas no Latvijas, Lietuvas un Polijas.

Eiropas Alternatīvās basketbola līgas (EABL) turnīrs norisināsies Olimpiskā centra «Ventspils» basketbola hallē un tajā kopumā piedalīsies četras komandas – Latviju pārstāvēs šī turnīra rīkotāja, komanda «Anzāģe/Ventspils», Lietuvu pārstāvēs divas komandas – «Vilnius» un «Kaunas», bet Poliju – komanda «BasketLiga.pl». Kā informēja «Anzāģe/Ventspils» pārstāvis Agris Bileskalns, izcīnot uzvaru Latvijas Basketbola alternatīvajā līgā (LBAL), komanda «Anzāģe/Ventspils» pirms gada saņēma uzaicinājumu startēt EABL turnīrā Lietuvā, kur tika izcīnīta trešā vieta. Vēlāk startēts arī turnīros citās valstīs, tostarp Polijā iegūta otrā vieta, bet Dānijā – ceturtā vieta.

EABL ir prestižs amatieru basketbola turnīrs, ko organizē Lietuva, sadarbojoties ar Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA). Turnīrā var piedalīties tikai katras valsts Alternatīvās basketbola līgas uzvarētāji, kuri, apliecinot savu meistarību, EABL turnīrā cīnīsies par savas valsts un komandas prestižu.

Divu dienu turnīru papildinās arī veiklības un ātruma konkurss un trīspunktu metienu konkurss. Sestdien no plkst. 10.00 visas dienas garumā paredzētas četras turnīra spēles, kā arī veiklības un ātruma konkursa un trīspunktu metienu konkursa pusfināli. Arī svētdien no plkst. 9.00 paredzētas četras spēles, tostarp spēle par 3. vietu un turnīra fināls, kā arī veiklības un ātruma konkursa un trīspunktu metienu konkursa fināli. Ieeja turnīrā ir bez maksas.

Turnīru atbalsta SIA «Anzāģe», Ventspils pilsēta, SIA «Olimpiskais centrs «Ventspils»», SIA «TG Construction» un AS «Baltijas Tranzīta Serviss».

Turnīra kalendārs

Sestdien, 4. jūnijā:

10.00 – Anzāģe/Ventspils (LAT) – Vilnius (LTU);

12.00 – Basket.Liga.pl (POL) – Kaunas (LTU);

14.30 – veiklības un ātruma konkursa pusfināls, trīspunktu metienu konkursa pusfināls;

16.00 – Vilnuis (LTU) – BasketLiga.pl (POL);

18.00 – Anzāģe/Ventspils (LAT) – Kaunas (LTU);

Svētdien, 5. jūnijā:

9.00 – Anzāģe/Ventspils – Basket.Liga.pl (POL);

10.30 – Kaunas (LTU) – Vilnius (LTU);

12.00 – veiklības un ātruma konkursa pusfināls, trīspunktu metienu konkursa fināls;

13.00 – spēle par 3. vietu (3. pret 4. komandu);

14.30 – turnīra fināls (1. pret 2. komandu)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: