Sestdien, 28.maijā, SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” notika Ventspilī dzimušo mazuļu salidojums. Sirsnīgais pasākums “Esmu dzimis Ventspilī” slimnīcā kļuvis par neatņemamu tradīciju. Pirmo reizi šāds salidojums tika sarīkots 2009. gadā un šogad tas notika jau piekto reizi.

Pasākumā bija aicināti piedalīties mazuļu fotogrāfiju iesūtītāji, paši fotomodeļi, esošie un bijušie Dzemdību nodaļas darbinieki un citi viesi. Pasākumu vadīja ventspilniece, dziedātāja Madara Grēgere, kura arī pati ir dzimusi Ventspils slimnīcā un šodien bija iejutusies bērnu iemīļotā Minnijas tēlā. Ar skaistām dziesmām priecēja Ventspils bērnu mūzikas skolas 1.-2. klašu ansamblis, notika rotaļas, fotogrāfēšanās un satikšanās ar Dzemdību nodaļas ārstiem, vecmātēm un māsām, kā arī svētku cienasts.

SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valdes loceklis, galvenais ārsts Dainis Gīlis pasākumā uzsvēra speciālistu nozīmīgo darbu un pateicās par to: “Darbs Dzemdību nodaļā ir īpaši atbildīgs. Vēlos pateikt lielu paldies ikvienam darbiniekam, kas strādā mūsu slimnīcas dzemdību nodaļā.” Pasākumā tika pateikts paldies arī bijušiem Dzemdību nodaļas darbiniekiem, kas daudzām ģimenēm ir palīdzējuši sagaidīt viņu lolojumus. Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte Gunta Cērpa atzina: “Mazuļa ienākšana šajā pasaulē, tas ir kas īpašs, tas ir kā brīnums Jums un gandarījums personālam.”

Pasākumā klātesošos uzrunāja arī Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Blumbergs: “Tā ir sanācis, ka šogad arī manu radu un kolēģu vidū ir piedzimuši bērniņi. Esmu pārliecinājies, ka bērniņa piedzimšana – tas ir laimīgākais laiks cilvēka dzīvē. Šādi pasākumi ļauj mums pieaugušajiem apstāties ikdienas steigā un baudīt šo laiku.” Tāpat Blumbergs aicināja klātesošos vecākus atbalstīt jaunu kustību, lai Ventspils kļūtu mazulim draudzīga pilsēta, ziņojot par to, ko nepieciešams pilsētā mainīt, lai ikdiena ar bērniņa būtu ērtāka.

Pasākumā tradicionāli tika atklāta arī Ventspilī dzimušo mazuļu fotogalerija, kas līdz 13. jūnijam ikvienam būs apskatāma slimnīcas reģistratūrā, bet vēlāk rotās Dzemdību nodaļas telpas. Arī šogad iedzīvotāju atsaucība bija ļoti liela - fotokolāžām tika iesūtītas 173 jautras un sirsnīgas bildītes, kurās bērniņi nofotogrāfēti gan savas dzīves pirmajās dienās, gan jau paaugušies, tāpat iesūtītas fotogrāfijas, kur mazuļi nobildēti kopā ar vecmātēm vai izrakstoties no slimnīcas. Fotogalerijām pārsvarā iesūtītas pēdējo pāris gadu laikā dzimušo bērniņu bildes, taču iesūtītas arī šobrīd jau pieaugušu ventspilnieku bērnības bildes, kuri nu jau arī paši kļuvuši par vecākiem un savus bērniņus laiduši pasaulē SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”. Iesūtītas arī daudzas kopbildes, kurās redzami brāļi un māsas, kuri dzimuši Ventspilī. Salidojuma dalībnieki saņēma īpaši šim pasākumam izgatavotu piespraudīti “Esmu dzimis Ventspilī”.

Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļa nemitīgi tiek pilnveidota, lai māmiņas justos labi un droši par savu un mazuļu veselību. SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” pateicas Ventspils domei par nozīmīgo atbalstu slimnīcas Dzemdību nodaļas attīstībā. Ar Ventspils pašvaldības atbalstu veikta dzemdību zāļu modernizācija, tās aprīkojot ar mūsdienīgām dzemdību gultām-galdiem, iegādāta atsāpināšanas iekārta, dzemdību vanna, kas ļauj grūtniecēm izmantot relaksējošas ūdens procedūras, kā arī izvēlēties dzemdības ūdenī. Savukārt šogad par Ventspils pašvaldības piešķirtajiem līdzekļiem, slimnīca iegādājusies jaunu, mūsdienīgu iekārtu dzemdību procesa monitorēšanai, ar kuras palīdzību iespējams izmeklēt vēl nedzimuša mazuļa sirdsdarbību un sekot tai dzemdību laikā.

Lai nodrošinātu mūsdienīgu un kvalitatīvu grūtnieču aprūpi, nodaļas speciālisti aktīvi pilnveido savas profesionālās zināšanas un prasmes. Piemēram, 14.maijā speciālisti piedalījās profesionālās pilnveides apmācībās “Kardiotokogrāfijas pamati”, ko vadīja Rīgas Stradiņa universitātes profesore Dace Rezeberga. Slimnīcā darbojas arī grūtnieču aprūpes kabinets, kurā topošās māmiņas veiksmīgi aprūpē vecmātes, kuras strādā ciešā sadarbībā ar dzemdību nodaļas ginekologiem. Māmiņas var izvēlēties konkrētu vecmāti, pie kuras stāties grūtniecības uzskaitē vai slēgt līgumu ar vecmāti par dzemdību pieņemšanu. Tāpat topošajām māmiņām Ventspils slimnīcā ir pieejami arī pirmsdzemdību lekciju cikli, kas palīdz sagatavoties mazuļa piedzimšanai.

Novērtējot SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Dzemdību nodaļas speciālistu pieredzi un mūsdienīgo tehnisko aprīkojumu, Ventspilī laist pasaulē savas atvasītes izvēlas ne tikai ventspilnieces un sievietes no Ventspils novada, bet arī no Talsiem, Kuldīgas, Rīgas un citām pilsētām un novadiem. Šogad līdz 28.maijam nodaļā piedzimuši jau 247 mazuļi.

FOTO

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: