To pašvaldību, kas skolēnu pārvadāšanai saņēmušas Mercedes Benz autobusus, šoferiem ir iespēja piedalīties bezmaksas apmācībās.

 Lai iepazīstinātu ar Mercedes-Benz Intouro autobusu priekšrocībām, tehniskajiem parametriem, kā arī sniegtu ieskatu pareizā autobusu ekspluatācijā, SIA Domenikss autobusu vadītājiem no vairākām pašvaldībām šonedēļ rīko īpašas apmācības.

To laikā, apgūstot gan teorētiskas, gan praktiskas iemaņas, autobusu vadītāji, kuri ikdienā ar autobusiem vadās skolēnus uz skolu, papildinās zināšanas un uzlabos ekonomiskas, videi draudzīgas un drošas braukšanas prasmes. Mercedes-Benz Intouro autobusu apmācību vadīs EvoBus GmbH apmācību nodaļas instruktors Joahims Zauers .

 

Apmācību programma veidota kā vienas dienas mācību kurss, kura laikā autobusu vadītāji tiks iepazīstināti ar vispārēju informāciju par Mercedes-Benz Intouro autobusiem, to iespējām, apgūs ekonomiskas braukšanas prasmes, īpašu uzmanību pievēršot degvielas ekonomijai, kā arī veiks praktiskus treniņus un testa braucienus ar jaunajiem autobusiem. Apmācības notiek no 29. novembra līdz 3. decembrim. Kopumā apmācībām pieteikušies 46 autobusu vadītāji no 34 pašvaldībām.

Autobusi skolēnu pārvadāšanai pašvaldībām tiek piegādāti Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdz­fi­nan­sē­tā projekta „Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai no­dro­ši­nā­tu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus” ietvaros. Šobrīd Mercedes-Benz autobusus skolēnu pārvadāšanai saņēmušas jau 15 pašvaldības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: