Šonakt plkst. 2.56. Ventspils daļas ugunsdzēsēji saņēma ziņojumu par ugunsgrēku Vārves pagasta „Sprīdīšos”, kur dega jumts.

„Sprīdīši ” plašāk pazīstami zem nosaukuma autokapsēta vai šrots pie dzirnavām.

Jau pēc astoņām minūtēm, ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji redzēja, ka ar atklātu liesmu deg ēkas bēniņi un liesmas, pateicoties visnotaļ spēcīgajam vējam (līdz 16 m/sek) strauji izplatās, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils brigādes komandieris majors Andris Šulcs

Ugunsgrēka dzēšanai tika iesaistītas 5 ugunsdzēsēju automašīnas, kuras piegādā ugunsgrēka dzēšanai ūdeni un autokāpnes. Tomēr ugunsgrēka dzēšanu traucēja arī sals – bija aizsalušas tuvākās ūdens ņemšanas vietas, traucēta normāla tehnikas funkcionēšanu. Ugunsgrēku izdevās ierobežot tikai plkst. 4.53.

Jumts izdega apmēram 350 kvadrātmetru platībā, kā arī izdega 2 autoremonta boksi un autoveikals, tomēr vairāk kā pusi no ēkas ugunsdzēsējiem izdevās saglabāt liesmu neskartu.

Ugunsgrēka iemeslus vēl noskaidro policija, taču viena no ticamākajām versijām ir bojājumi apkures sistēmā, jeb konkrētāk dūmvados.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: