Piektdien, 1.aprīlī, plkst. 14.00 Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijas sēdē turpinās skatīt jautājumu par pašvaldības finansējuma piešķiršanas Ventspils Augstskolai nosacījumu izstrādi.

Aicinām sekot līdzi jautājuma izskatīšanai portālā www.ventasbalss.lv. un www.ventspils.lv.

Jautājums jau vairākkārt skatīts Ekonomikas un budžeta komisijas sēdēs, Ventspils Augstskolas vadību aicinot izstrādāt 2016.gadā sasniedzamos uzdevumus, kuru izpildei tiktu piešķirts pašvaldības budžeta finansējums. Ņemot vērā, ka no Ventspils Augstskolas vadības atbilstoši priekšlikumi netika saņemti, komisijas sēdē turpinās vērtēt pašvaldības izstrādātos finansējuma piešķiršanas kritērijus, ietverot līdzšinējās pašvaldības un Ventspils Augstskolas sadarbības rezultātus.

Ventspils Augstskola ir valsts augstākās izglītības iestāde, kas ar pašvaldības atbalstu izveidota 1997.gadā, un sākotnēji tās darbība pilnībā tika finansēta no Ventspils pašvaldības līdzekļiem.

Pašvaldībai ar Ventspils Augstskolu ir noslēgts sadarbības līgums, kura mērķis ir veicināt augstākās izglītības, pētniecības un mūžizglītības attīstību Ventspils pilsētā, tādējādi sekmējot uz pētniecību un inovācijām balstītas uzņēmējdarbības attīstību.

Kopš Ventspils Augstskolas izveides 1997.gadā pašvaldība augstskolas uzturēšanā un infrastruktūrā ieguldījusi 15 milj. EUR.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: