10. aprīlī Piltenes kultūras namā notiks Tārgales pagasta amatierteātra izrāde "Vīrietis". Šis ir pirmais jaunizveidotā kolektīva iestudējums, debijai režisore Līga Brūna izvēlējās Zanes Pamšes traģikomēdiju vienā cēlienā "Vīrietis".

Pirmo reizi tārgalnieki, kas vēlējās spēlēt teātri, satikās 17. janvārī. Režisore Līga Brūna atceras: "Ieradās diezgan kupls pulciņš, bērnus un jauniešus ieskaitot. Iepazināmies. Kopīgi noskaidrojām, kādi būs mūsu teātra mērķi un uzdevumi. Izrādes "Vīrietis" dramaturģiskā materiāla izvēli noteica situācija, kurā nepieciešams apvienot dažādu līmeņu aktierus, neforsējot katra varēšanu un izpratni. Aktieri bija gatavi intensīvam mēģinājumu darbam ikdienā, gatavojot izrādi."

Meklējot piemērotu lugu, režisore atrada astoņas Zanes Pamšes sarakstītās, bet, vienojoties ar aktieriem, izvēlējās traģikomēdiju vienā cēlienā “Vīrietis”. Tas, uzskata Līga Brūna, bija drosmīgs solis, jo vieglais komēdijas žanrs patiesībā ir ļoti grūts, bet aktieru ansamblis ar uzdevumu ticis galā godam, nepārkāpjot labas gaumes robežas: "Tārgales amatierteātris vēlas iet kvalitātes virzienā. Nozīmīgākais rādītājs ir kvalitāte – ja izrāde ir kvalitatīva, tā publikai patiks neatkarīgi no tā, cik nopietna vai "smaga" tā būs. Ja izrāde ir viegla satura, bet pēc kvalitātes pielīdzināma balagānam, arī publikai tas nepatiks. Gribu pateikt arī to, ka, strādājot ar Tārgales kolektīvu, mana pirmā emocija ir prieks. Klātbūtnē vērot kādas parādības dzimšanas procesu ir spēcīgs emocionāls pārdzīvojums."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: