Jāstrādā, lai Latvijas valsts robeža nevarētu kļūt par jaunu bēgļu ceļu uz Eiropu, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš aicinājis turpināt valsts drošības stiprināšanu un sakārtot austrumu robežu.

Prezidents tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) norādījis, ka, strādājot pie turpmākiem migrācijas krīzes risinājumiem un sniedzot solidāru ieguldījumu Eiropas Savienības (ES) drošībā, nedrīkst aizmirst par pienākumu sakārtot savas valsts robežu, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas austrumu robežas nostiprināšana ir Latvijas un visas ES drošības jautājums, aicinot pielikt visas pūles Latvijas austrumu robežas sakārtošanai.

"Jāstrādā, lai mūsu valsts robeža nevarētu kļūt par jaunu bēgļu ceļu uz Eiropu," uzsvēra Vējonis.

Valsts prezidents atgādināja, ka jau iepriekš akcentējis nepieciešamību stabilizēt krīzes skartos reģionus, lai bēgļi varētu atgriezties dzimtenē. Migrācijas krīzes risināšanai nepieciešami kompleksi risinājumi gan attiecībā uz ES iekšējo drošību, informācijas apmaiņu un drošības struktūru sadarbību, gan arī ES ieguldījumu krīzes skarto reģionu stiprināšanā.

Pārrunājot drošības situāciju reģionā, amatpersonas apsprieda Latvijas gatavošanos jūlijā gaidāmajam NATO samitam Varšavā. To nesenā telefonsarunā Vējonis pārrunāja arī ar samita rīkotājvalsts Polijas prezidentu Andžeju Dudu, secinot, ka abu valstu prezidentu redzējums par samitā panākamajiem rezultātiem sakrīt.

"Dalība NATO kolektīvās aizsardzības sistēmā, efektīva un pārliecinoša atturēšanas politika nodrošina Latvijas drošību. Tāpēc Varšavas samitā jālemj par ilgstošu un vērā ņemamu sabiedroto klātbūtni Baltijas valstīs un efektīvākas vadības sistēmas izveidi, kas spēj nekavējoties atbildēt uz jebkuru mūsu valsts neatkarības un drošības apdraudējumu," uzsvēra Valsts prezidents.

Tāpat Vējonis izteica gandarījumu par veiktajiem pasākumiem valsts drošības stiprināšanā, īpaši atzīmējot lēmumus par papildu finansējumu aizsardzībai. Valsts prezidents arī aicināja valdību būt konsekventai attiecībā uz ieguldījumiem valsts drošībā: līdzekļi, kurus mēs ieguldām drošībā, ir ieguldījums jebkurā nozarē.

Jau ziņots, ka Latvija gaidāmajā Eiropadomē paudīs atbalstu nepieciešamībai nekavējoties reaģēt uz jaunu migrācijas ceļu veidošanos.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    No malas 23.03.2016, 20:10:36

    http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/601526-polija_pec_briseles_teroraktiem_vairs_nav_gatava_uznemt_beglus/comments

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: