Trešdien, 23. martā no plkst. 15:00 – 18:00 Ventspils galvenajā bibliotēkā pavasara saulgriežu gaidās notiks pasākums „Lieldienu jampadracis”. Tajā bērniem un jauniešiem būs iespēja jautri pavadīt laiku, piedaloties dažādās aizraujošās nodarbēs un aktivitātēs. Dalība pasākumā ir bez maksas.

SIA Aspired, “Lieldienu jampadrača” organizators, aicina Ventspils bērnus un jauniešus kopā ar ģimenēm apmeklēt Lieldienu pasākumu, kur būs iespēja nofotografēties mobilajā fotostendā un iejusties dažādos tēlos, iepazīt tehnoloģiju pasauli un ar papildinātās realitātes palīdzību uz savas rokas ieraudzīt digitālu Lieldienu olu vīriņu, kā arī izvest Lieldienu zaķi caur ačgārno labirintu. Apmeklētāji varēs arī apskatīt optiskās ilūzijas sienu un meklēt attēlos apslēptus skaitļus un objektus.

Lai ieskandinātu krāsainās Lieldienas, bērni un jaunieši varēs piedalīties arī trīs aizraujošās tehniski radošajās darbnīcās, kur katram dalībniekam būs iespēja pašam aktīvi darboties un radīt ko sev, savai ģimenei vai draugiem:

  • „Olu sacīkstes”. Dalībnieku uzdevums būs no dotajiem materiāliem izgatavot savu sacīkšu automašīnu, kura tiek darbināta ar piepūsta balona palīdzību. Automašīnas galvenais pilots būs ola, kurai sacensību gaitā jāpaliek veselai;

  • “Mana LED laterna”. Tehniski radošajā darbnīcā "Mana LED laterna" tās dalībnieki uzzina vairāk par dažādiem gaismas avotiem, gaismu izstarojošu diožu un mikrodiožu vēsturi, pielietojumu un īpašībām. Praktiskas darbošanās ietvaros, izmantojot arī origami prasmes, dalībnieki paši varēs izgatavot savu gaismas avotu - laternu, kurā tiks iestrādāta LED diode. Izgatavoto LED laternu katrs tehniski radošās darbnīcas dalībnieks varēs ņemt līdzi uz mājām, dāvājot prieku sev un citiem;

  • “Tumsas spīdekļi” – darbnīcā dalībnieki uzzinās, kā izveidot pašiem savu fluoriscējošo plastilīnu no mājsaimniecībā pieejamām lietām. Apmeklētāji pēc sirds patikas no pašdarinātā plastilīna varēs izveidot savu unikālu figūriņu un ņemt to līdzi uz mājām, kas, iestājoties tumsai, kalpos kā miniatūras gaismas avots.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: