Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, PSIA "Ūdeka" speciālisti aicina māju īpašniekus un apsaimniekotājus savlaicīgi apsekot savus īpašumus un pievērst uzmanību ūdensvadu siltumizolācijai.

Aizvadītās ziemas sezonas liecina, ka bieži aizsalumi rodas māju iekštelpās – neapkurināmās telpās, pagrabos, bēniņos un kāpņu telpās, kur ievadītas neizolētas ūdensvadu caurules.

Ūdensvadu aizsalšanu šajās telpās var veicināt arī caurvējš, kas rodas no vaļā atstātām lūkām, logiem vai durvīm. Savukārt iedzīvotājiem, kas veic jaunu cauruļvadu izbūvi vai esošo rekonstrukciju, jāņem vērā, ka ūdensvada un kanalizācijas caurules mājas teritorijā jāiebūvē pietiekami dziļi.

Tas ļaus nodrošināties pret zemē iebūvēto cauruļu aizsalšanu, jo liela sala laikā zeme un arī tajā esošās caurules var sasalt pat vairāk nekā 1 m dziļumā. Ja caurules nav iespējams ierakt pietiekami dziļi, tās obligāti nepieciešams siltināt.

PSIA "Ūdeka" brīdina, ka, ja tomēr caurules aizsalušas, to atkausēšanai nedrīkst izmantot atklātu liesmu. Sasalušo vietu atkarībā no caurules materiāla var mēģināt atkausēt ar karstu ūdeni, smiltīm, fēnu vai sildītāju ar novirzītu gaisa plūsmu, vai lūgt PSIA "Ūdeka" palīdzību, zvanot uz dispečerdienestu pa tālruni 63661115 vai rakstot uz dispeceri.udeka@ventspils.gov.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: