Ventspils tiesas priekšā stājušies divi jaunieši, kurus apsūdz par divu cilvēku saduršanu.

 Noziegums noticis sen – pirms trīs gadiem, 2007. gada 1. septembra naktī. Toreiz abi apsūdzētie vēl bijuši nepilngadīgi. Vispirms viņiem izraisījies konflikts ar pavisam citiem jauniešiem. Bet pēc laika pilnīgi bez iemesla viņi esot uzbrukuši diviem par sevi nedaudz vecākiem jauniešiem, kuri bijuši iepriekšējā konflikta dalībnieku draugi. Abi upuri tika sadurti, viens no viņiem guvis arī dzīvībai bīstamu ievainojumu. Izmeklējot noziegumu, tika izņemts viens nazis, taču ir pieņēmumi, ka uzbrukumā tika izmantots vēl viens nazis.

Lai noskaidrotu patiesību, visu sarežģī apstāklis, ka viens no apsūdzētajiem atsakās sniegt liecības, bet otrs savu vainu kategoriski noliedz un apgalvo, ka viņam nav bijis nazis un viņš nevienu nav dūris. Pēc advokāta lūguma vainas noliedzējam uz decembri ir nozīmēta psihologa ekspertīze Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrā Tvaika ielā.

Pēc psihologa atzinuma saņemšanas, 28. decembrī tiesas procesu plānots turpināt.

Tāpat uz nākamo sēdi nolemts uzaicināt tiesu ekspertu, kurš cietušajiem konstatēja nodarītos miesas bojājumu. Eksperta klātbūtne nepieciešama, lai noskaidrotu vai abiem jauniešiem miesas bojājumi nodarīti ar vienu nazi, vai arī tika izmantots vēl kāds cits ass priekšmets.

Abi cietušie tiesas sēdē nepiedalījās, bet vienu no viņiem pārstāvēja viņa mamma, kura no apsūdzētajiem prasa piedzīt naudas kompensāciju. Otrs cietušais kompensācijas prasību neuztur.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: