Noziedzības līmenis Latvijā pēdējos gados ir nemainīgs, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Uz jautājumu, vai pēdējā gada laikā persona vai kāds tās ģimenes loceklis ir kļuvis par nozieguma upuri, apstiprinoši atbildēja 8% iedzīvotāju.

Šāds rezultāts saglabājas jau kopš 2011.gada, kad apstiprinoši uz šo jautājumu arī atbildēja 8% iedzīvotāju. Tikai pērn šis rādītājs bija krities par vienu procentpunktu.

Augstākais rādītājs fiksēts 2000.gadā, kad 16% iedzīvotāju atzina, ka paši vai kāds viņu ģimenes loceklis kļuvuši par nozieguma upuri.

Kopš šī gadsimta sākuma ik gadu arvien mazāk cilvēku norādīja, ka viņiem nācies kļūt par noziedzīga nodarījuma upuri. Kāpums novērots tikai 2012.gadā, kad apstiprinoši atbildēja 12%.

Secināts arī, ka arvien vairāk cilvēku izvēlas par noziedzīgiem nodarījumiem informēt policiju. Šogad tikai 24% no tiem, kuri cieta kādā noziegumā, izvēlējās par to neziņot policijai, kamēr pērn policiju neinformēja gandrīz trešdaļa noziegumu upuru.

Viskūtrāk par noziegumiem cilvēki policijai ziņoja 2000.gadā - toreiz tikai puse no tiem, kas paši vai viņu ģimenes locekļi bija cietuši noziegumā, par to informēja policiju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: