Principā seju aizsedzoša apģērba aizliegums būtu jāatbalsta, bet, vai ar to būtu jāsteidzas, neesmu pārliecināts, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers sacīja, ka ir jautājums par šīs problēmas aktuālitāti tagad un nākotnē. "Ja man prasītu, vai šodien vajag pieņemt likumu, lai rīt neviens nestaigātu...Es nevienu šeit neesmu redzējis," noteica Kučinskis.

Viņš uzsvēra, ka diskusijas par šo jautājumu notiek visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, tāpēc jautājums ir aktualizēts arī Latvijā.

Tāpat viņš minēja, ka gadījumā, ja vairumā ES valstu šāds aizliegums tiktu pieņemts, arī Latvijā tas būtu nepieciešams.

"Ja tur visur pieņemtu, tad arī mums, es domāju, tas ir nepieciešams. Kā jau teicu, aktualitāte nav, tas vienkārši varbūt šājā momentā tikai sakurina kaut kādas bailes, bet kopā visiem nodrošināties, protams, argumenti ir pietiekoši. Drošība ir galvenais," sprieda Kučinskis.

Kā ziņots, Tieslietu ministrija (TM) aicina sabiedrību līdz 26.martam iesaistīties likumprojekta izstrādes procesā, ar kuru paredzēts noteikt ierobežojumu nēsāt seju aizsedzošu apģērbu publiskās vietās.

Ministrija norāda, ka, ņemot vērā demokrātiskās valsts uzbūvi un ekonomiskos faktorus, cilvēku migrācijas tendence nav novēršama un ir daļa no mūsdienu dzīves. Tomēr arī šajos apstākļos būtu saglabājama harmoniska un vienota valsts sabiedrība, kā arī attiecīgajai valstij raksturīgas tradīcijas, kultūra un kopā sadzīvošana. Līdz ar to būtu nepieciešams Latvijā veidot tādu vidi, kas nodrošina cilvēku, kuri iebrauc valstī, integrāciju Latvijas sabiedrībā, kā arī savstarpēju netraucētu saziņu starp sabiedrības locekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: