Ar spēli Ventspilī  šodien turpinās Virslīgas futbola čempionāta pirmās kārtas izspēle, augstākajā līgā debitējot komandai "Riga" . Spēle sāksies plkst.14 "Ventspils" pilsētas otrās pamatskolas stadionā.

Starpsezonā "Ventspils" komandā atgriezās vārtsargs Maksims Uvarenko, kurš aizstās Vitāliju Meļņičenko. Tāpat "Ventspils" ziemā piesaistīja nigērieti Abdulahi Alfu, kurš vēl tikai 2013.gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā U-17 vecuma grupā. Iepriekš Nigērijā strādājušais vienības galvenais treneris Pols Ešvorts nolīdzis vēl vairākus šīs valsts futbolistus.

Tikmēr ventspilniekus bez Meļņičenko, kurš karjeru turpina Krievijā, atstājuši arī Ritus Krjauklis ("Rīgas Futbola skola"), Daniils Turkovs ("Jelgava"), Vitālijs Barinovs un Oļegs Laizāns (abi - "Riga''), tomēr ar lielāko daļu pamatsastāva futbolistu vienība pagarināja līgumus.

"Riga" pagājušajā sezonā, startējot ar nosaukumu "Caramba/Dinamo", uzvarēja Latvijas pirmās līgas čempionātā, izcīnot tiesības šosezon piedalīties virslīgā. Ziemā tā papildinājusi sastāvu ar tādiem Latvijas spēlētājiem kā Oļegu Laizānu, Kristapu Blanku, Iļu Šadčinu, Oļegu Timofejevu un talantīgo Sergeju Vorobjovu. Komandas sastāvā ir arī trīs spēlētāji no Krievijas, pa diviem no Japānas un Ukrainas, kā arī pussargs Džons Kamara, kurš aizvadījis četrus mačus Sjerraleonas valstsvienībā.

Kā zināms, Latvijas čempionāts palicis bez visu laiku titulētākās vienības "Skonto", kas nenokārtoto parādsaistību dēļ nesaņēma A licenci. Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    cits 13.03.2016, 08:16:33

    Aptaisīja sev pakaļkājas...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: