21. martā plkst. 19:00 teātra namā “Jūras vārti” Rīgas Krievu teātris un režisors Elmārs Seņkovs piedāvā savu slavenās Maksima Gorkija lugas “Vasarnieki” versiju.

„Vasarnieki” ir izrāde par mūsdienām un mūsdienu cilvēkiem, par atbildību un mērķiem, par prasmi radīt ap sevi komforta zonu un par nepieciešamību kaut ko nojaukt, kad tā kļūst pārāk šaura, par to, cik vienkārši ir spriedelēt par „pareizo” un „nepareizo” un cik daudz ir vajadzīgs drosmes, lai no vārdiem pārietu pie darbiem un kaut ko mainītu.

...Sākoties vasarai, viņi  izbraukuši no lielās, trokšņainās un smacīgās pilsētas uz vasarnīcu. Gandrīz visi ir pārliecināti, ka ir pelnījuši atpūtu un  mieru. Taču ir tādi, kas smok nost un meklē. Ko? Vai vētru, mīlestību, naudu, laimi, dzīves jēgu, tuvus cilvēkus, sapratni? Konflikti un kolīzijas šeit izraisās tik asas, bet dažas replikas ir tik dzēlīgas, ka miermīlīgais vasarnieku stāsts, šķiet, teju - teju pārvērtīsies vai nu detektīvā, vai mīlas dēkā.

Lomās: Dmitrijs Palēss, Veronika Plotņikova, Dana Čerņecova, Aleksandrs Maļikovs, Jevgeņijs Čerkess, Jekaterina Frolova, Oļegs Teterins, Jeļena Sigova, Anatolijs Fečins, Andrejs Možeiko/Vadims Grosmans, Olga Ņikuļina, Natālija Ribenko, Leonīds Lencs, Vitālijs Jakovļevs, Artūrs Trukšs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: