Turpmāk mēneša minimālā darba alga būs 370 eiro līdzšinējo 360 eiro vietā. Iepriekš Labklājības ministrija (LM) gan piedāvāja minimālo algu palielināt līdz 367 eiro vai nepalielināt nemaz, jo lielāks palielinājums neesot ekonomiski pamatots. 

Tam piekrita Latvijas Darba devēju konfederācija, savukārt pretējs viedoklis bija Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai (LBAS), kas uzskatīja, ka minimālā alga ir jāceļ līdz 380 eiro.

Tāpat šogad tiks aprēķinātas četras dažādas minimālās algas stundu tarifa likmes atkarībā no darba stundu skaita mēnesī.

LM norāda, ka līdzšinējā sistēma normāla darba laika ietvaros ir atšķirīga darbiniekiem, kuriem darba alga ir noteikta minimālās mēneša darba algas apmērā salīdzinājumā ar darbinieku aprēķināto minimālo mēneša darba algu, kuriem nolīgta laika algas sistēma ar minimālās stundas tarifa likmes apmaksu.

Piemēram, 2015.gada gada martā darba stundu skaits bija 176. Darbinieks, kuram samaksa ir noteikta minimālā algas apmērā, saņēma 360 eiro, bet darbiniekiem, kuriem nolīgta laika algas sistēma ar minimālo stundas tarifa likmes apmaksu, alga bija 381,22 eiro.

Savukārt februārī darba stundu skaits bija 160, tāpēc darba devējiem nācās darbiniekam piemaksāt 13,44 eiro, lai darba alga sasniegtu likumā noteikto minimālo algu.

Lai ieviestu jauno sistēmu, darba devējiem būs jāgroza darba līgumi tiem darbiniekiem, kuriem noteikts laika darba sistēmas atalgojums minimālās stundas tarifa likmes apmērā. Tas nozīmē, ka darbiniekam darba laika sistēma un minimālā stundas tarifa likme katru mēnesi būs noteikta saskaņā ar valdības noteikumiem, neminot konkrētus apmērus, un turpmāk šiem darba devējiem darba līgumi nebūs jāgroza, ja valstī mainās minimālā mēneša darba alga.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: