P/i „Komunālā pārvalde” informē, ka ziemas sezonā Ventspils ielas pēc snigšanas un citos drošai transporta līdzekļu kustībai nepiemērotos laika apstākļos, tiek tīrītas atbilstoši ielu iedalījumam klasēs, prioritāri notīrot maģistrālās ielas. Ventspilī sniega tīrīšanu veic pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts”.

Ventspilī ielas tiek iedalītas sešās klasēs A, A1, B, C, D un D (grantētās), kas tiek noteiktas pamatojoties uz ielu nozīmīgumu un kustības intensitāti tajās. Katrai klasei ir noteikts laika periods pēc snigšanas, kādā brauktuve jāattīra no sniega segas un jāapstrādā ar pretslīdes materiālu. A klases ielas ir jānotīra 2 stundu laikā pēc snigšanas, A1 iela – 3 stundu laikā, B klases ielas - 4 stundu laikā., C klases ielas – 6 stundu laikā un D klases ielas 24 stundu laikā pēc snigšanas.

 

Ziemas sezonā tiek nodrošinātas arī diennakts tehnikas vienību dežūras. Intensīvas snigšanas apstākļos, apsekojot pilsētas ielu stāvokli, epieciešamības gadījumā ielas tiek tīrītas vairākkārt, bet prioritāri tiek tīrītas A, A1 un B klases ielas, jo tās ir maģistrālās ielas ar lielāko kustības intensitāti un pa tām tiek organizēti galvenie sabiedriskā transporta maršruti. Stāvlaukumi, kas ietilpst C un D klasēs, no sniega tiek attīrīti 12 stundu laikā, savukārt iekškvartālu attīrīšana notiek pēc A, A1, B un C ielu un stāvlaukumu brauktuvju sakārtošanas.

 

Tā kā iekškvartāli tiek tīrīti mehanizēti, tajos ir apgrūtināta autostāvvietu tīrīšana, ja stāvvietās ir novietotas automašīnas. Lai organizētu kvalitatīvu autostāvvietu attīrīšanu no sniega, mājas apsaimniekotājam uz noteiktu laiku ir jāorganizē stāvvietu atbrīvošana. Aicinām sazināties ar p/i „Komunālā pārvalde” pa tālr. nr. 636 24269 un saskaņot laiku.

 

P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka pašvaldība atbild par savā īpašumā esošo teritoriju (ielas, parki, skvēri, koplietošanas ietves u.c.) tīrīšanu, bet privātmāju un daudzdzīvokļu māju pieguļošo teritoriju atbrīvošana no sniega ir mājas īpašnieka vai apsaimniekotāja pārziņā. Tās ir noteikts tīrīt pēc snigšanas, un tām jābūt notīrītām līdz nākošās dienas plkst. 08:00. Veloceliņi (t.sk. tie, kas robežojas ar ietvēm), tiek tīrīti mehanizēti. Visi veloceliņi tiek iedalīti A un B klasēs, A klases veloceliņi ziemas apstākļos pēc snigšanas ir jānotīra 2 stundu laikā. Bet B klases veloceliņi jānotīra 6 stundu laikā.

 

Ņemot vērā laika prognozes, ap 11.janvāri ir gaidāms atkusnis, tādēļ īpaši tiek uzrunāti privātmāju iedzīvotāji ar aicinājumu apsekot piemājas grāvjus un atbrīvot tos no pārlieku lielā sniega vai cita liekā, lai atkusnī grāvis nepārplūstu un neappludinātu ielas un savu vai kaimiņa pagalmu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: