Liepājas Olimpiskajā centrā pirmoreiz norisinājās Ziemassvētku kausa izcīņa telpu futbolā amatieru komandām, un tajā uzvaru izcīnīja Ventspils komanda Depo-14.

Liepājā telpu futbols, protams, nav nekas jauns un arī turnīri notikuši regulāri, taču pirmo reizi bija sarīkots nakts turnīrs – sacensības sākās pulksten astoņos vakarā, bet uzvarētāji kļuva zināmi ap pusčetriem no rīta. Depo-14 futbolisti divas reizes bija piedalījušies nakts turnīrā vasarā, bet telpās arī viņiem tā bija pirmā pieredze.

Uz mačiem ieradās 25 komandas, un vispirms tās tika sadalītas piecās grupās, lai noskaidrotu izslēgšanas spēļu dalībniekus. Ventspilnieki sāka ar divām visai pārliecinošām uzvarām, bet turpināja ar neveiksmi spēlē pret komandu Medze – 1:2. Otrās vietas liktenis izšķīrās cīņā ar Rucavas futbolistiem – minimālu uzvaru (1:0) tajā tomēr izcīnīja ventspilnieki.

Astotdaļfinālu Depo-14 spēlētāji bija iekarojuši, bet izslēgšanas spēļu iespējamais grafiks vieglu pastaigu nesolīja. Vispirms pretī nāca komanda UPTK, ko izdevās pieveikt ar 5:0, taču vienkārši šī uzvara nenāca, bet ceturtdaļfinālā bija gaidāms tiešām smags pārbaudījums – pretiniece bija komanda Klasika ar Ģirtu Karlsonu sastāvā. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka dzelzceļnieki uz šo turnīru pastiprinājās ar citu FK Ventspils spēlētāju – Eduardu Tīdenbergu, kas izcēlās ar kopumā astoņiem gūtajiem vārtiem.

«Mačs ar Klasiku emociju un atdeves ziņā pilnīgi noteikti atbilda finālam. Godīgi sakot, pirms mača bija bažas, vai varēsim šos sāncenšus pieveikt, tomēr puiši nospēlēja tiešām lieliski,» atzīst komandas vadītājs Andris Ruicēns. Emocionālajā spēlē Depo-14 uzvarēja ar 3:1 un iekļuva pusfinālā, kurā jau bija jāmērojas spēkiem ar UPTK veterāniem. Cīņa ar Karlsonu un Ko nepalika bez sekām – četras minūtes līdz mača beigām ventspilnieki bija zaudētājos (0:2) un izšķīrās par vārtsarga nomaiņu pret laukuma spēlētāju. Tas tiešām ļāva izglābties, jo divas reizes precīzs bija komandas kapteinis Arturs Moros, izlīdzinot rezultātu un uzvarētāju noskaidrošanai noorganizējot pēcspēles sitienu sēriju. Par tās varoni kļuva pieredzējušais dzelzceļnieku vārtsargs Vladimirs Deņisovs, atvairot vienu no sāncenšu sitieniem, savukārt Dmitrijs Kuzmins, Arturs Moros un Daniels Vasiļjevs sita precīzi – fināls iekarots! Finālā pretī stājās komanda Liepājas papīrs un, lai gan visu izšķīra vienīgi Aleksandra Novožilova vārti, Depo-14 pārsvars bija krietni vien iespaidīgāks. Ko padarīt, ja bumba neiet vārtos pat pēc atsitiena pret abiem stabiem! «Pēc zaudējuma Medzei spriedām, ka šo sajūtu esam izbaudījuši un vairs to negribam. Patīkami, ka puišiem tas arī izdevās, lai gan spēles trijos naktī nav viegls pārbaudījums,» Ruicēns, protams, ir gandarīts par izcīnīto uzvaru. Līdz ar jau pieminētajiem futbolistiem komandā spēlēja un pirmajā nakts turnīrā telpās uzvarēja arī Artūrs Soņecs, Toms Rostovs un Sergejs Ciganovs.

Dāvanu Jaungadā Depo-14 futbolisti sev sagādājuši, bet telpu futbola sezona turpināsies arī pēc svētkiem. Šobrīd tās svarīgākie notikumi risinās Liepājā, kur atklātajā čempionātā ventspilniekiem pagaidām veicās ne pārāk labi – viena uzvara piecos mačos. Cerams, uzvara nakts turnīrā spārnos arī panākumiem citos mačos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: