Vecā gada pēdējā diena Latvijā būs auksta, arī gadumijā gaidāms sals, bet jaunā gada pirmajās dienās sals pastiprināsies vēl vairāk, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Šodien no rīta un dienas pirmajā pusē gaisa temperatūra daudzviet Latvijā pārsniegs mīnus 10 grādu atzīmi, par kādu grādu siltāk būs Kurzemē, jūras piekrastē. Dienas vidū sals nedaudz mazināsies, tomēr joprojām būs ap mīnus 6, mīnus 8 grādiem. Savukārt uz vakarpusi jau atkal kļūs aukstāks.

Gadumijas pusnaktī teritorijas lielākajā daļā termometra stabiņš nokristīsies līdz mīnus 9, mīnus 10 grādiem un turpmākās stundas gaisa temperatūra turpinās pazemināties.

Jaunā gada rītā minimālā gaisa temperatūra būs ap mīnus 10, mīnus 12 grādiem, dienas laikā tā būtiski nemainīsies - lielākajā teritorijas daļā būs ap mīnus 8, mīnus 9 grādiem, piekrastē par grādu aukstāka.

Arī turpmākās dienas Latvijā valdīs sals, turklāt tas pastiprināsies. Pašreizējās prognozes liecina, ka nākamās nedēļas vidū naktī gaiss var atdzist arī līdz mīnus 19 grādiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: