Arvien vairāk cilvēku uzskata, ka inflācijas līmenis tuvākā gada laikā nemainīsies, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad 29% iedzīvotāju pauda pārliecību, ka inflācijas līmenis paliks nemainīgs. Pērn šādi domāja 23% iedzīvotāju, kas bija par sešiem procentpunktiem vairāk nekā 2013.gadā. Vislielākā pārliecība par inflācijas līmeņa nemainīgumu fiksēta 2010.gadā, kad tādu uzskatu pauda 38% iedzīvotāju.

2015.gadā ir sarucis to iedzīvotāju īpatsvars, kuri uzskata, ka inflācijas līmenis tuvākajā gadā pieaugs - šogad tā domā 39% iedzīvotāju, kas ir par 15% mazāk nekā pērn. 2013.gadā fiksēts augstākais cilvēku pārliecības par inflācijas līmeņa kāpumu rādītājs pēdējo desmit gadu laikā, togad sasniedzot 67%.

Pārliecību par to, ka inflācijas līmenis tuvākā gada laikā samazināsies, šogad pauda vien seši procenti iedzīvotāju, kas ir par vienu procentpunktu vairāk nekā 2014.gadā. Lielākā pārliecība par inflācijas līmeņa samazināšanos tuvākā gada laikā pausta 2008.gadā un 2010.gadā.

Tomēr ceturtdaļa Latvijas iedzīvotāju nespēja pateikt, kādas ir viņu prognozes saistībā ar inflācijas līmeņa svārstībām. Šogad fiksētais līmenis - 26% - ir augstākais kopš 2005.gada.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: