Internetā parādījies jauns krāpšanas veids – piedāvājot iegādāties mazlietotas automašīnas no Lielbritānijas, no potenciālajiem pircējiem izkrāptas ievērojamas naudas summas.

Lieki teikt, ka neviena no iegādātajām automašīnām līdz pircējam nav nonākusi.

Ar potenciālajiem pircējiem krāpnieki sazinās ar e-pasta starpniecību pēc tam, kad klients atsaucies uz sludinājumu. Sarakstēs tiek stāstīts, ka pirms automašīnas piegādes uz Latviju, nepieciešama pirmā iemaksa, kas parasti ir aptuveni puse no kopējās spēkrata pārdošanas summas. Visos līdz šim konstatētajos gadījumos priekšapmaksas summa bijusi jāpārskaita uz kādu no Lielbritānijas bankām.

Krāpnieki par salīdzinoši zemām cenām piedāvā iegādāties Volkswagen Scirocco, Chrysler Grand Voyager un Toyota Land Cruiser automašīnas.

Jau rakstījām, ka līdzīgā krāpniecībā oktobrī bija iekritis arī kāds ventspilnieks. Viņš policijā vērsās ar sūdzību, ka no sava bankas konta pārskaitījis 6900 eiro par automašīnas iegādi, bet pie kārotā auto tā arī netika.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse informē, ka policija laiku pa laikam saņem iedzīvotāju iesniegumus un sūdzības par dažādiem krāpšanas mēģinājumiem: «tādēļ aicinām cilvēkus būt īpaši uzmanīgiem un vērīgiem, veicot jebkādus darījumus, pērkot un pārdodot kustamus un nekustamus īpašumus, kā arī, atsaucoties uz vilinošiem naudas pelnīšanas vai laimēšanas piedāvājumiem.» Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti ziņot policijai, ja ir aizdomas par iespējamu krāpniecību internetā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: