Muižas parka un vecās skolas liktenis, Ziemassvētku paciņas un slaisti, kas nepelnīti saņem pabalstus – tie ir daži no jautājumiem, kurus Popes ļaudis pārrunāja iedzīvotāju sapulcē. 

 Pope bija vienīgais novada pagasts, kurā līdz šim nebija organizēta iedzīvotāju sanāksme. Popiņi novada amatpersonas sagaidīja pavisam nelielā pulciņā, pamatā to veidoja skolas un bērnudārza pedagogi. Ja citviet novadā ļaudis satrauc dažādas komunālās nebūšanas, Popes ļaudis tādas nepazīst.

Apskati foto no sapulces!

Te katrs pats gādā par savu māju apkurināšanu, bet ūdenssaimniecības lietas pamatā sakārtotas jau pirms novada izveidošanas. Taču arī Popes ļaudīm ir savas sadzīviskās rūpes. Te, piemēram, ģimenes ārsts neatbrauc tik bieži, kā ir paredzēts. Pedagogi vēlējās zināt, vai Ziemassvētkos mazie popiņi saņems pašvaldības gādātas paciņas, un saņēma apstiprinošu atbildi (domes priekšsēdētājs bija par to pārliecināts par 99%).

Sapulces dalībnieki pārsprieda iespējas sakārtot Popes kultūrvēsturiskos īpašumus – veco skolu, muižas parku, doktorāta ēku. Pagasta pārvaldnieks Vilnis Krauze atzinās, ka jau paredzējis pārvaldes budžeta izdevumu daļā iekļaut finansējumu šim mērķim, un atgādināja par projektu naudas iespējām, kādas pieejamas nevalstiskajām organizācijām.

Diemžēl ne dāmu klubiņš Puceņogas, ne citi popiņi pagaidām nav oficiāli reģistrējuši nevalstisku organizāciju. Neskatoties uz krietni samazināto ceļa uzturēšanas izdevumu finansējumu, amatpersonas solīja, ka ziemā sniegs tiks šķūrēts. Savukārt atkritumu apsaimniekošanā pagasta pārvalde vairs neuzņemsies starpnieka lomu, no janvāra katram pašam būs jāslēdz līgums ar Labiekārtošanas kombinātu.

Popiņi vērsa domnieku uzmanību tam, ka daudzi privātmāju saimnieki savus atkritumus ved izgāzt daudzdzīvokļu māju konteineros, un tas būtu jākontrolē stingrāk. Amatpersonas solīja drīzumā izdot saistošos noteikumus, kas nosaka kārtību atkritumu apsaimniekošanā.           

Sapulcē ļaudis vēlējās zināt, kādi ir novada izveidošanas plusi un mīnusi. Tāpat kā citos pagastos notikušajās sanāksmēs novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks un viņa 1. vietnieks Māris Dadzis stāstīja par pašvaldības kredītportfeļa izmēru un iespējām apgūt projektu naudu.

Savukārt, kad priekšsēdētāja 1. vietniece Gunita Ansone informēja par aktualitātēm sociālajā jomā, popiņi aizrādīja par to, ka daudzi pabalstus nemaz nav pelnījuši un izmanto situāciju, ka var nestrādāt. Diemžēl, ja pēc likuma pabalsts pienākas, tad pienākas. Domes pārstāvjiem un pagasta pārvaldniekam bija vairākas labas ziņas, ko pavēstīt Popes ļaudīm.

Tūlīt popiņu bērniem tiks viens no jaunajiem autobusiem, kas paredzēts skolēnu pārvadāšanai, savukārt nākamgad Popē tiks realizēts projekts, kas paredz gan Liepu ielas rekonstrukciju, gan saietu vietas ierīkošanu pie tautas nama, gan sporta laukuma labiekārtošanu. Ar aplausiem popiņi reaģēja, uzzinot, ka projektu konkursā Mēs paši viņu rakstītais projekts saņēmis visaugstāko ekspertu novērtējumu un tiks atbalstīts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: