Zemessardzes 46. kājnieku bataljona komandieris Edgars Einiks vēlas ieviest jaunu tradīciju, katru gadu Profesionālās vidusskolas 3. kursus iepazīstināt ar Zemessardzi.

 Pirmais šāds pasākums notika vakar. Apskati fotogrāfijas!

Tajā Zemessardzes 46. bataljona vadība jauniešiem stāstīja par zemessargu aktivitātēm, iepazīstināja ar zemessargu ekipējumu, protams, arī ieročiem. Līdzīga prezentācija mācību gada sākumā notikusi arī Ventspils Augstskolā.

«Mēs dodamies pie jauniešiem, kuri faktiski ir pieauguši cilvēki un kuri, ja vēlas, var paši iestāties Zemessardzē,» skaidro E. Einiks. Ventas Balss uzrunātie Profesionālās vidusskolas audzēkņi apliecināja, ka prezentācija viņus ieinteresējusi. Īpaši jau iespēja pieskarties īstiem kaujas ieročiem.

Uzņemšana zemessargos notiek visu gadu, un tajā var iestāties vīrieši un sievietes, sākot no 18 gadu vecuma. Tiesa, jābūt gan labai veselībai un cilvēkam nedrīkst būt sodāmība. Taču, ja pārbaudes sekmīgi izturētas, var mācīties zvērestu un gatavoties uzņemšanas ceremonijai. Arī pavisam drīz – 10. decembrī – 46. bataljona rindas papildinās jaunpienācēji.

Zemessardzē var dienēt līdz 55 gadu vecumam, to var apvienot ar darbu, kā arī mācībām skolā vai augstskolā, jo aktivitātes notiek galvenokārt nedēļas nogalēs.

46. bataljonā, kas aptver Ventspils, Talsu, Rojas un Dundagas novadus, patlaban ir apmēram 500 karavīri. Bataljona sastāvs mainās katru gadu, daži to pamet, citi nāk vietā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: