Ventspils dome plāno veikt izmaiņas pilsētas saistošajos noteikumos, nosakot, ka būs atļauts bradāt jaunajā Lielā laukuma strūklakā. Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs 12. augusta preses konferencē atzina, ka jaunā mākslīgā ūdenstilpne Lielajā laukumā šovasar iemantojusi lielu popularitāti ventspilnieku un pilsētas viesu vidū.

Kā preses konferencē ar gandarījumu atzina Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), jaunā mākslīgā ūdenstilpne Lielajā laukumā šovasar iemantojusi lielu popularitāti ventspilnieku un pilsētas viesu vidū. Tomēr ir dzirdēti arī iebildumi, ka bradāšana strūklakā neatbilst pilsētas saistošajiem noteikumiem un var tikt traktēta kā administratīvs pārkāpums.

Pēc Lemberga domām, rekonstruētais Lielais laukums šogad ļoti labi iekļāvies Pilsētas svētku norises programmā kā pasākumu norises vieta: "Tas faktiski palicis ērtāks, ir labāk organizēta cilvēku kustība."

Šovasar pirms Pilsētas svētkiem strūklakas baseinā ielaists ūdens, piesaistot pilsētnieku un pilsētas viesu interesi un padarot šo vietu par iecienītu pulcēšanās vietu. "Man bija liels prieks redzēt, ka cilvēki karstā laikā aktīvi bradā. Bija gan viens otrs iebildums, ka tas īsti neatbilst mūsu pilsētas saistošajiem noteikumiem, un faktiski, ja ļoti grib, tad tur municipālā policija var piekasīties, bet mana pozīcija ir tāda, ka nekādu ļaunumu bradātāji tur nenodara. Protams, katram jāsaprot, ka apakšā ir pulētas flīzes, līdz ar to tās ir pietiekami slidenas. Ūdens apmaiņa tur notiek," atzina Lembergs.

"Internetā ir gan tādi, kas ir lielā sajūsmā, gan arī tādi, kas pārmet un biedē ar visādām kaitēm. Ja tā pieiet, tad nevienā peļķē nevar iekāpt. Nav jau spiesta lieta, var jau nekāpt iekšā. Piemēram, es vēl pagaidām neesmu iekāpis, bet ne tāpēc, ka baidītos. Man bija doma iekāpt, lai cilvēki nebaidās, bet es redzēju, ka viņi jau tāpat ir droši. Viss ir labi. Svarīgi, ka Lielais laukums ir apritē, un arī naktī tas izskatās daudz labāk," atzina Lembergs.

"Lai nebūtu nekādu domstarpību par Lielo laukumu, mēs gatavojam izmaiņas pilsētas saistošajos noteikumos, kur būs skaidri ierakstīts, ka Lielā laukuma strūklakā var bradāt," informēja pilsētas mērs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: