No 8. līdz 12. augustam Ventspilī norisināsies Latvijas vīriešu lakrosa izlases kandidātu treniņnometne, lai uzsāktu sagatavošanās ciklu dalībai 2016. gada Eiropas lakrosa čempionātā.

Ventspilnieki, staigājot pa pilsētas ielām, ir aicināti ieplānot savu maršrutu gar Futbola stadionu Katoļu ielā 40, kur notiks sportistu treniņi, jo tie solās būt spraigi un interesanti.

Ventspilī lakrosa izlases kandidāti aizvadīs piecas intensīvu treniņu aizpildītas dienas – divas līdz trīs reizes dienā notiks sportistu koptreniņi, bet starplaikos nometnes dalībnieki trenēsies individuāli pie kāda no Latvijas lakrosa vīriešu izlases treneriem - Paula Dzintara Kalniņa, Kaspara Stabulnieka, Max Silberlicht un Bob Delorimiere. Neskaitot pašmāju lakrosa spēlētājus, dalību nometnei apstiprinājuši arī deviņi ārzemju latvieši.

12. augustā nometne noslēgsies ar savstarpēju pārbaudes spēli, visus nometnes dalībniekus sadalot divās komandās, kā arī tiks nosaukts paplašinātais kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionātā. Pēc nometnes Ventspilī izlases kandidāti taisnā ceļā dosies uz Poliju, kur mērosies spēkiem ar Polijas vīriešu lakrosa izlasi.

Lakross ir viens no senākajiem sporta veidiem Ziemeļamerikā, ar ko nodarbojušies Indiāņi, lai attīstītu vīros spēku un risinātu konfliktus. Lakross ir komandu sporta spēle, ko spēlē ar īpašām nūjām, kuru galos ir trijstūrveida tīkliņi, un bumbiņu. Spēles mērķis – piespēlējot bumbiņu pa gaisu komandas biedriem, iemest to pretinieku vārtos.  Lakrosa laukums ir 100 x 55 metru liels, bet Latvijā to parasti spēlē uz mākslīgajiem futbola laukumiem. Latvijā un pasaulē ar lakrosu nodarbojas ne tikai vīrieši, aktīvi darbojas arī sieviešu lakrosa komandas.

Latvijas Lakrosa federācijas prezidents Krišjānis Volfs: “Ventspili noteikti var dēvēt par pilsētu, kas ar sportu ir uz TU – te ir pieejama kvalitatīva, jebkuram sporta veidam nepieciešamā infrastruktūra, labvēlīga pašvaldības attieksme, te kūsā sportiskā dzīvība. Mēs ar lielu prieku atgriežamies Ventspilī un ceram, ka nākotnē te varētu attīstīties lakrosa kustība.”

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: