Piektdien, 21. augustā, Ventspils pilsētā darba vizītē ieradīsies labklājības ministrs Uldis Augulis un Labklājības ministrijas Parlamentārais sekretārs Reinis Uzulnieks.

Reģionālās vizītes laikā ministrs tiksies ar Ventspils pilsētas domes vadību un amatpersonām, kā arī ar Sociālā dienesta un Ventspils pilsētas bāriņtiesas vadību, lai diskutētu par aktualitātēm sociālajā jomā. Viena no sarunas tēmām būs par deinstitucionalizācijas īstenošanas iespējām.

Deinstitucionalizācija saskaņā ar labklājības ministra apstiprināto rīcības plānu laikā no 2015.- 2020.gadam paredz izveidot pakalpojumu sistēmu, kas sniedz personai, kurai ir ierobežotas spējas sevi aprūpēt, nepieciešamo atbalstu, lai tā spētu dzīvot mājās vai ģimeniskā vidē. Plānotie pasākumi attieksies uz pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, bērniem ar invaliditāti un ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem.

Pilsētas Sociālā dienesta vadītāja Dace Kaņepe informēs par iespējamo deinstitucionalizācijas procesa organizēšanu Ventspilī, norādot uz pašvaldībai pastāvošajiem riskiem. Savukārt Ventspils bāriņtiesas vadītāja Zaiga Rudņicka informēs par bērnu ārpusģimenes aprūpes formām kā alternatīvu ģimenes aprūpei, par valsts un pašvaldības atbalstu audžuģimenēm, kā arī par grūtībām un iespējamajiem risinājumiem, lai bez vecāku gādības palikušie bērni saņemtu aprūpi ģimeniskā vidē.

Tikšanās laikā tiks arī pārrunāti jautājumi par skolēnu nodarbinātību vasarā, par ko ministru informēs pilsētas domes Ekonomikas nodaļas vadītājs Laimonis Strujevičs.

Vizītes noslēgumā labklājības ministrs Uldis Augulis apmeklēs Atbalsta centru ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš", kur iepazīsies ar centra darbību un vairāku gadu pieredzi kvalitatīvu un daudzpusīgu sociālo pakalpojumu sniegšanā bērniem ar invaliditāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: