Pilsētas svētku atklāšanas ceremonijā pasniegti Ventspils pilsētas domes apbalvojumi – Lielā balva un septiņas Balvas ventspilnieku izvirzītajiem laureātiem.

Apakati FOTO no pasniegšanas ceremonijas!

 

Ventspils pilsētas domes Lielā balva šogad piešķirta INGRĪDAI ŠTRUMFAI – Ventspils pašvaldības iestādes „Ventspils muzeja” Livonijas ordeņa pils vadošajai vēsturniecei, novērtējot viņas mūža ieguldījumu pilsētas vēstures liecību un krājuma glabāšanā, pilsētas kultūrvēsturiskās pagātnes apzināšanā un atdzīvināšanā, kā arī aktīvu profesionālo darbību un ieguldījumu Ventspils atpazīstamības veicināšanā Latvijā un pasaulē.

 

Savukārt Ventspils pilsētas domes balvas piešķirtas:

 

Aldim Ābelem – Ventspils pilsētas domes izpilddirektoram, par ieguldījumu pilsētas kultūras dzīves attīstībā, sekmējot profesionālās kultūras un mākslas pieejamību, bibliotēku sistēmas modernizācijas programmu un Ventspils mūzikas vidusskolas projekta īstenošanu un tālāku attīstību.

 

Marijai Dišlovai – Ventspils Dzīvnieku aizsardzības biedrības vadītājai, par nesavtīgu darbu ar grūtībās nonākušiem un bezsaimnieka mājdzīvniekiem, ieguldījumu pilsētvides uzlabošanā.

 

Regīnai Laurei – Ventspils 4. vidusskolas mūzikas skolotājai, diriģentei, par ilggadēju izcilu profesionālo darbu un ieguldījumu audzēkņu izglītošanā un muzikālo spēju attīstīšanā.

 

Igoram Likovam – taekvondo un kikboksa trenerim, par augstiem personīgiem sasniegumiem sportā, ilggadēju un profesionālu darbu, aktīvu iesaistīšanos sporta dzīves pilnveidošanā Ventspils pilsētā, augstas klases sportistu sagatavošanu.

 

Gundegai Mertenai – laikraksta „Ventas Balss” galvenajai redaktorei, par pilsētas sabiedriskās dzīves, vietējo, nacionālo un pasaules norišu atspoguļošanu, uzsverot savas pilsētas un novada sasniegumus.

 

Larsam Olesenam – SIA „Diānas sveces” valdes priekšsēdētājam, par ieguldījumu Ventspils pilsētas darba vides attīstībā, darba vietu nodrošināšanā, par nesavtīgu darbu uzņēmuma attīstības veicināšanā un Ventspils vārda nešanu pasaulē.

 

Igoram Udodovam – Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietniekam, Mārketinga un attīstības nodaļas vadītājam, par aktīvu investoru piesaisti Ventspilij, Biznesa inkubatora attīstību un mērķtiecīgu darbu Ventspils brīvostas industriālā sektora attīstībā.

 

Kandidātus Lielās balvas un balvu saņemšanai izvirza paši ventspilnieki – iedzīvotāji, iestādes, organizācijas un uzņēmumi. Par kandidātiem, kurus izvirzījis lielāks skaits ventspilnieku, iespējams balsot Ventspils portālā un aizpildīt anketas, kas publicētas laikrakstā „Ventas Balss". Pēc balsošanas rezultātu apkopošanas domes Apbalvošanas komisija, ņemot vērā iedzīvotāju balsojumu, izvirza kandidātus apbalvojumu saņemšanai, un galējo lēmumu par apbalvojumu saņēmējiem pieņem Ventspils pilsētas dome. Balvu pasniegšanas tradīcija tika aizsākta 2000. gadā.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: