No 7. līdz 9. augustam Ventspilī jau ceturto reizi risināsies ielu sporta un kultūras svētki Ghetto Games festivāls, kas pulcēs vairāk nekā 1000 dalībnieku no 25 valstīm.

Ventspilī tiksies meistarīgi dejotāji un sportisti BMX frīstailā skeitparkā, BMX frīstailā dirtos, ekstrēmajā skrituļslidošanā jeb inline, skeitbordā, veikbordā, ielu vingrošanā, trīs ielu deju disciplīnās, velotriālā, MTB duālajā slalomā un armrestlingā, lai sadalītu 10 000 eiro lielo naudas balvu fondu.


Skatītājiem visinteresantākās sacensības šogad plānotas skeitparkā un dirtparkā, kur varēs vērot sarežģītus trikus 20 valstu izpildījumā, kuri sacentīsies par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga personīgajām naudas balvām. Toties šoreiz nebūs komandu sporta veidu, kas pasākumu padarīs citādāku, tomēr reizē arī aizraujošāku. Akcentu sadalīšana, Rīgai atstājot sporta spēles, bet Ventspilī pulcējot ekstrēmo sporta veidu pārstāvjus, ļāvusi sarūpēt iespaidīgāku dalībnieku sastāvu. Un ne tikai – piemēram, labāko pašmāju, Baltijas un citu valstu inlainistu mačus komentēs pasaulē populārākā šādu sacensību balss – Džohannes Džakobi no Vācijas. Starptautisku skanējumu nodrošinās arī dažādas tiešraides, kurās komentētāji runās gan latviešu, gan angļu valodā.


«Pateicoties labai sadarbībai ar Ventspils domi, katru gadu speram soli uz priekšu, un tā tas noteikti būs arī šoreiz, jo tik spēcīga dalībnieku sastāva ekstrēmajos sporta veidos nav bijis nekad. Arī turpmāk strādāsim, lai ar šo festivālu starptautiski izskanētu Ventspils un Latvijas vārds, un ir patīkami, ka pilsētas vadība šo mūsu plānu uztvēra ar sapratni. Protams, ir neliels uztraukums, kā viss sanāks, bet tā tas ir vienmēr un tas ir pat normāli. Ar šādu komandu nemaz nevar nesanākt,» skaidro Ghetto kustības vadītājs Raimonds Elbakjans. Ventspils pilsētas domes priekšēdētāja 1. vietnieks Guntis Blumbergs atzīst, ka šāda festivāla organizēšana palīdz augt arī pilsētai un tās bāzēm. Piemēram, tagad tiek gaidīti priekšlikumi no salīdzinoši jaunā veikborda entuziastiem un, protams, ne tikai no viņiem. «Jau ar pirmo festivālu vēriens bija iespaidīgs, bet arī bija redzams, ka tas viss ir arī izdarāms. Tāpēc mērķi mums ir vislielākie! Es jau redzu, kā pēc dažiem gadiem ieslēgsim kādu ekstrēmo sportu TV un redzēsim, ka tur rāda getiņu no Ventspils,» pārliecināts Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.


Sev interesantas aktivitātes atradīs dažāda vecuma apmeklētāji, jo programmā iekļautas dažādas brīvā laika pavadīšanas iespējas: brīvdabas kino, līdzsvara gumijas, fingerbordi, veloruļļu sacensības, grafiti zīmējumi,  DJ meistarklases, sporta veidu reklāmas stendi, LGK piepūšamās atrakcijas, kā arī pārsteigumi ar Renāru Zeltiņu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: