Šogad jau piecpadsmito gadu pēc kārtas Ventspilī tiek rīkots konkurss „Pilsētas rota 2015”. Tā ietvaros līdz 24. jūlijam ventspilniekiem bija iespēja pieteikt savus vai kaimiņa krāšņos un koptos dārzus, lai kompetenta žūrija tos izvērtētu un noteiktu pašas pievilcīgākās un oriģinālākās piemājas teritorijas.

Pašlaik žūrija ir apsekojusi visas konkursam pieteiktās adreses, kā arī veikusi savu „skats no malas” vērtējumu, braucot pa pilsētas ielām un atzīmējot tās teritorijas, kas visvairāk izceļas un piesaista uzmanību.

 

P/i „Komunālā pārvalde” direktors Andris Kausenieks: „Latvieši savā kautrībā nereti paši savu dārzu konkursam nemaz nepiesaka, bet to izdara kaimiņi, kas ik dienu redz gan saimnieka pūliņus dārza tapšanā, gan priecājas par rezultātu. Ir bijuši gadījumi, ka uzvara tiek piešķirta dārzam, kuru pieteikuši kaimiņi – tad nu saimniekiem ir īpaši liels prieks. „

 

Ar Ventspils pilsētas domes un Bosch pārstāvniecības finansiālu atbalstu rīkotajā konkursā šogad žūrija ”skats no malas” izvērtēja 821 skaistās piemājas teritorijas. Atsevišķi pieteiktās, kā arī žūrijas izraudzīto adrešu īpašnieki tika uzrunāti un 11 no dārziem tika apskatīti arī klātienē.

 

Žūrija apskatīja un vērtēja piemāju teritoriju žogus, vārtus un vārtiņus, māju numuru zīmes, karoga vietas, priekšdārziņus un pieguļošās teritorijas - zālieni, koki, krūmi, puķes, to izvietojums un saderība, kā arī citus pagalma labiekārtojuma elementus, kas ik gadu nebeidz pārsteigt. Šogad īpaši esot izcēlušies dārzi Pārventā, tie iekopti viens par otru skaistāks.

 

Titula Pilsētas rota 2015 ieguvēji tiks paziņoti līdz šī gada augustam, publicējot tos laikrakstā “Ventas Balss” un portālā ventspils.lv. Bet svinīga titula ieguvēju apbalvošana, kā arī pateicību par ieguldīto darbu pilsētas izdaiļošanā izsniegšana notiks Ventspils pilsētas svētku ietvaros – Ostas ielas promenādē, 1.augustā, plkst. 16:45.

 

Pašu skaistāko dārzu īpašnieki iegūs vērtīgas balvas – balvu klāstā ir firmas Bosch zāles pļāvējs, krūmgrieži, dzīvžoga šķēres, kā arī tiks organizēta apmaksāta ekskursija ar autobusu, kas šogad plānota uz kaimiņzemes Lietuvas dārziem.

 

P/i „Komunālā pārvalde” direktors Andris Kausenieks: Iedzīvotāju līdzdarbošanās pilsētas vizuālā tēla veidošanā mums ir ļoti svarīga, jo ko gan dod saremontēta iela un ietve, ja blakām ir sagāzies žogs un nekopta teritorija. Esam novērojuši ļoti patīkamu tendenci – līdz ko tiek rekonstruēta kāda privātmāju rajona iela, tā sarosās arī tās iedzīvotāji – maina un krāso žogus, veido apstādījumus. Faktiski tas ir tāds ķēdes veida process un tieši tas ir tas, ko gaidām no pilsētniekiem. Paldies ventspilniekiem par šo iesaistīšanos pilsētvides veidošanā!”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: