Topošie Ventspils frizieri piedalījušies 16. festivālā Hair Styling Festival 2010, skolu konkurencē izcīnot godalgoto trešo vietu.

Festivāls notika ikgadējās starptautiskās izstādes Baltic Beauty World 2010 ietvaros Ķīpsalas izstāžu kompleksā. Topošos frizierus Nataļju Propustinu, Kristīnu Kacalapovu un Jeļenu Skoromnuju vieno tas, ka viņas visas ir Ventspilī pazīstamās un titulētās frizieru meistares Tamāras Jacukevičas audzēknes.

Pēdējā laikā Tamāra darbojas divās jomās – turpina friziera darbu Ventspilī un pasniedz vienā no Rīgas skolām friziermākslu. Viņa ir Latvijas čempione matu griezumos un vakara frizūrās, četru pasaules čempionātu friziermākslā dalībniece.

Izstādē Baltic Beauty Tamāra pārstāvēja Izraēlas kompānijas Mon Platin instrumentus un matu kopšanas līdzekļus, kā arī organizēja virtuozu meistarklasi, lai paaugstinātu friziermākslu.

Pirmo reizi trenere pasniedzēja Tamāra Jacukeviča prezentēja frizieru festivālā Ventspils nodaļas skolas audzēknes. Ventspilnieces radīja pilnu tēlu matu kopšanai – no krāsošanas līdz griezumam un matu ieveidošanai. Topošo frizieru darbu žūrija novērtēja kā trešo labāko festivālā.

«Tas ir meistara un audzēkņu panākums, kas sniedz nenovērtējamu pieredzi un iespēju nestāvēt uz vietas, bet nemitīgi virzīties uz priekšu un augt profesionāli,» pastāstīja Tamāra Jacukeviča. Viņas audzēkne Kristīna Kacalapova ieguva piekto vietu arī individuālajā darbā, krāsojot matus rozā un violetos toņos.

Šajā sestdienā Tamāra Jacukeviča kopā ar meitu Olgu dosies uz Parīzi, uz lielāko un prestižāko frizieru konkurss – pasaules čempionātu. Diemžēl ventspilnieces šajā čempionātā nepārstāvēs mūsu valsti, bet Igauniju. «Latvijā mēs neatradām finansiālu atbalstu, lai piedalītos čempionātā,» neslēpa Tamāra.

Piedalīšanās tik prestižā konkursā izmaksā aptuveni 4,5 tūkstošus eiro, neskaitot ceļa un uzturēšanās izdevumus. Visus friziera un modeles, kas būs viņas meita, izdevumus uzņēmusies Igaunijas profesionālā kosmetologu un frizieru asociācija.

Parīzē ventspilnieces sacentīsies ar konkurentiem no pieciem pasaules kontinentiem divās nominācijās – salona griezums un matu ieveidošana, kā arī Full Fashion Look jeb koptēla izveide (frizūra, meikaps, apģērbs) modes žurnāla vākam.

Foto: Ventspils frizieres (no kreisās pa labi) Nataļja Propustina, Tamāra Jacukeviča, Kristīna Kacalapova un Jeļena Skoromnaja saņēma trešās pakāpes diplomu frizierus skolas konkursā Hair Styling Festival 2010.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: