Reģionālie laikraksti un to lasītāji pamesti zem vilciena. Latvijas Pasts nolēmis presi, pasta sūtījumus un pensijas uz mājām piegādāt tikai darba dienās.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs apgalvo, ka šāds lēmums ir ekonomiski pamatots. Pasta nodaļas klientus apkalpos un pensijas izsniegs arī sestdienās, bet uz mājām nepiegādās.

Pret šo lēmumu asi protestē reģionālie laikraksti, kuri abonēšanas kampaņu jau sākuši, rēķinoties ar piegādēm arī sestdienās. Nacionālie laikraksti jau ieplānojuši iznākt tikai darba dienās, kas liecina, ka lēmums ar tiem saskaņots iepriekš.

Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Gundars Līcis mierina, ka vēl notiks cīņa par lasītāju tiesībām saņemt presi uz tiem noteikumiem, kādi bija slēdzot abonēšanas līgumus.

Līcis stāsta, ka asociācija jau vakar jautājuma risināšanā iesaistījusi Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Anriju Matīsu, kurš apgalvo, ka Latvijas Pasts šo lēmumu ar valsts akcionāru nav saskaņojis un sola turpmāk iesaistīties. Arī Zaļo un zemnieku savienības, kuras pārziņa iespējams turpmāk būs Satiksmes nozare, pārstāvis Raimonds Vējonis jau paziņojis, ka neatbalsta Latvijas Pasta lēmumu, jo tas ierobežojot reģionālo laikrakstu darbu un konkurētspēju.

Reģionālo mediju pārstāvji Veisam pārmet, ka Latvijas Pasts lēmumu pieņēmis tagad. Ņemot vērā protestus, Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs gan solījis turpināt sarunas ar reģionālajiem medijiem, tādēļ „vēl nemetam plinti krūmos,” atklāj Kurzemes vārds valdes loceklis Andis Rozītis.

Laikraksta Ventas Balss galvenā redaktore Gundega Mertena spriež, ka Latvijas Pasts kārtējo reizi apliecina, ka ar optimizācijas programmām pasliktina nevis uzlabo iedzīvotāju dzīves līmeni.

Pateicoties motorizētajai piegādei ar lauku ceļiem nepiemērotām automašīnām un elektroniskās abonēšanas sistēmas ieviešanai, tas sarīkojis megabardaku jau 2007.gada janvārī. Šobrīd preses piegāde kļuvusi vēlāka, bet pastnieka darba apstākļi – sliktāki. „Paziņojums par darba pārtraukšanu liek jautāt – kas būs tālāk,” pasta lēmumu komentē Mertena.

SIA Ventas Balss valdes locekle Ilze Meiere uzskata, ka laikā, kad iedzīvotājiem jau tā nav viegli, „samazināt pieeju informācijai ir noziegums pret Latvijas sabiedrību un mūsu lasītājiem. Turklāt paziņojot to tad, kad līgumi ar izdevējiem noslēgti un aktīvais abonēšanas laiks jau sācies.” Meiere atklāj, ka šobrīd tiek meklēti risinājumi, par kuriem tuvākajā laikā informēs lasītājus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: