Ikviens aicināts piedalīties labdarības akcijā Sniedz roku! un palīdzēt sarūpēt pārtikas pakas Ventspilī dzīvojošām maznodrošinātām ģimenēm, kā arī vientuļiem, trūcīgiem cilvēkiem.

«Šīs pārtikas pakas cilvēki saņems tieši dienu pirms valsts svētkiem – 17. novembrī. Lai tā ir kā atbalsts un savstarpējas sapratnes žests mūsu kopīgās valsts Latvijas dzimšanas dienā,» stāsta Ventspils Rotari kluba prezidente Zinta Štekerhofa.

Akciju organizē Ventspils Rotari klubs un tās ideja ir sniegt palīdzīgu roku tagad, kad ir gada vistumšākais laiks, nevis Ziemassvētkos, kad par trūkumā nonākušajiem atceramies biežāk. Iecerēts, ka pārtikas paku saturs būs veidots tā, lai pietiek ilgākam laikam: šprotes, siers, speķis, milti, makaroni, eļļa, putraimi, rīsi, šokolāde. «Vēlamies piedāvāt ikdienai nepieciešamas lietas, kā arī to, kas iepriecina un mazliet palutina,» saka Zinta.

Akciju ar saviem ziedojumiem atbalsta Rotari kluba biedri, taču tai pievienoties aicināti arī citi. «Ja atsaucība būs liela, svētkos varēsim iepriecināt arī novada iedzīvotājus,» atzīst Zinta. Jau šobrīd rotariešu aicinājumam atsaucies Andris Vītiņš no SIA Kalmeta.

Iecerēts palīdzēt vismaz 80 ģimenēm, galvenokārt tām, kuras izmanto Rotari kluba atbalstītās Zupas virtuves pakalpojumus.

«Iespējams, saņemtās pārtikas pakas ļaus cilvēkiem uzturam domāto naudu izlietot kādai citai svarīgai savas dzīves vajadzībai, radīt mājās svētku sajūtu vai varbūt apmeklēt kādu skaistu koncertu,» spriež Ventspils Rotari kluba viceprezidente Iveta Ērkšķe.

Arī pagājušajā gadā Iveta kopā ar bērniem sarūpējusi pārtikas pakas vairākām ģimenēm, jo uzskata, ka palīdzēt otram vajadzētu būt tikpat dabiski kā elpot. «Šādās reizēs var ieraudzīt skaidrāk kā jebkad – nemaz nevajag daudz – prieks ir abu bērnu acīs, gan to, kuri sagādājuši pārsteigumu, ierodoties pie kādām svešām durvīm, gan to, kuri priecājas par atnestās paciņas saturu,» atzīst Iveta.

Palīdzības, ko trūcīgajiem iedzīvotājiem sniedz Eiropa, visiem nepietiek. Nesen ziņu portāla ventasbalss.lv forumā bija sūdzība, ka Eiropas pārtikas pakas trūcīgajiem nav saņemtas jau pusgadu, jo, kad atnāk uz kafejnīcu Betānija, «viss jau esot izķerts». Kafejnīcas vadītāja Elita Lapiņa skaidro, ka paku skaits patiešām ir mazāks, nekā trūcīgo skaits pilsētā. Gandrīz katru dienu kafejnīcā nākot cilvēki un prasot, vai nevar saņemt pārtiku.

Ventspilij, Usmai, Piltenei un Jūrkalnei šajā projektā katru mēnesi tiek piegādātas 682 pakas. Un pēdējā laikā pieprasījums pēc tām esot liels, apmēram divu stundu laikā pakas ir izdalītas, pāri nekas nepaliek. Taču visi, kuri ierodas dienā, kad pakas atved, tās arī saņemot. «Mēs prasījām vairāk, bet mums piešķīra tik, cik ir,» skaidro viena no projekta organizētājām Ventspils evaņģēliski luteriskās draudzes padomes locekle Ārija Lakševica.

Eiropas pārtikas paku sadala pa Latvijas novadiem esot Zemkopības ministrijas institūciju pārziņa. Palīdzību saņem apmēram viena trešdaļa trūcīgo. Nākamais paku sūtījums Betānijā tiks izdalīts 30. novembrī no plkst. 16 līdz 18.

Vēl izsalkušie pēc palīdzības var vērsties patversmē, drēbju apmaiņas punktā Marijas ielā, kristiešu centrā Embūtes ielā un citās draudzēs.

Trīs veidi, kā palīdzēt akcijā Sniedz roku!

  • Ziedot naudu (VENTSPILS ROTARI KLUBS, Reģ. Nr. 40008043703, konts: LV68HABA000140J063203)
  • Ziedot pārtiku (jānogādā kafejnīcā Betānija)
  • Pārdot produktus par pašizmaksu (kontakttālrunis: 29238276)

Trūcīgie un maznodrošinātie Ventspilī:

  • 968 ģimenes jeb 2510 personas ir trūcīgās
  • 1529 ģimenes jeb 2068 personas ir maznodrošinātās

Avots: Ventspils Sociālais dienests, dati 31. oktobrī

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: