Šobrīd pedagogi no četrām Ventspils skolām – 1. un 2. pamatskolas, 5. vidusskolas un Vakara vidusskolas – turpina aktīvi iesaistīties projektā „Rietumlatvijas un Rietumlietuvas dabaszinātņu izglītības kvalitātes paaugstināšana”.

 Abās pamatskolās un Vakara vidusskolā jau kopš 1. septembra pedagogi 1.-6. klasēs uzsākuši īstenot jaunu vides izglītības fakultatīva programmu „Saglabājot apkārtējo vidi - aizsargājam savu nākotni”. 5.vidusskolā fakultatīva programmas tēmas tiek integrētas dažādu priekšmetu, galvenokārt dabaszinību, stundās.

Minēto četru skolu pedagogiem, strādājot darba grupās un apkopojot idejas, ir izstrādāts sākotnējais projekts vides izglītības fakultatīva programmas 2. modulim, ko paredzēts mācīt 7.-10. klasēs.

Plānojot fakultatīva nodarbību saturu, pamatā tiek akcentēta praktiskā skolēnu darbošanās: laboratorijas un praktiskie darbi, pētnieciskie darbi, diskusijas, mācību ekskursijas. Jaunās fakultatīva programmas mērķis ir nodrošināt iespēju skolēniem būt informētiem un iegūt izpratni par vides likumsakarībām, problēmām un to risināšanas iespējām, attīstot videi draudzīgu sabiedrības apziņu.

Tuvākajā laikā pedagogi uzsāks darbu pie rokasgrāmatas izstrādāšanas programmas ieviešanai, kas kalpos kā metodiskā atbalsta materiāls skolotājiem, kuri īstenos praksē vides izglītības fakultatīva programmu. Kvalitatīva darba nodrošināšanai pedagogiem ir nepieciešama padziļināta izpratne par mācību priekšmetu integrāciju.

Lai sniegtu pedagogiem atbalstu un nodrošinātu iespēju dalīties pieredzē visu 9 projektā iesaistīto skolu pedagogiem no Ventspils, Grobiņas, Durbes un Klaipēdas, ir organizētas divas konferences.

2010. gada 15. oktobrī Klaipēdas Tūrisma vidusskolā notikušajā konferencē no Ventspils piedalījās 33 pedagogi, tai skaitā skolu administrācijas pārstāvji, bet 2010. gada 22. oktobrī Grobiņā notikušajā konferencē - 31.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: