Lai atrastu Latvijai raksturīgas dizaina formas, kā arī veicinātu radošo ideju īstenošanu dzīvē un radītu jaunus eksporta produktus, tiek izsludināta funkcionālā dizaina balva Dizaina tramplīns.

 Studenti un nozares profesionāļi tiek aicināti radīt dizaina idejas priekšmetiem no nerūsējošā tērauda, labākos darbus viens no balvas iniciatoriem un lielākajiem metāla konstrukciju ražotājiem Skonto Plan apņēmies realizēt dzīvē.

Konkursa Dizaina tramplīns, ko rīko Vizuālās mākslas veicināšanas fonds sadarbībā ar Skonto Plan, labāko darbu autori saņems vērienīgas naudas balvas un iespēju veidot ilgtermiņa sadarbību ar ražošanas uzņēmumu.

 

Konkurss tiks dalīts divās kārtās – pirmajā pretendentiem būs jāiesniedz idejas apraksts un skice. Savukārt labākos žūrija tālāk izvirzīs konkursa finālā, kuriem sava ideja būs jāizstrādā daudz niansētāk, jāiesniedz detalizētas skices un makets, kā arī vispārīgs plāns, kā produktu ieviest tirgū. Visus darbus vērtēs nozares profesionāļi – funkcionālā dizaina pasniedzēji un profesionāļi, industriālā dizaina lietpratēji un mārketinga speciālisti.

Dizaina tramplīns ir ideju konkurss ne tikai profesionāļiem un nozares studentiem, bet ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kuram ir labas idejas. Konkursa nolikums neparedz nekādus ierobežojumus. Lai piedalītos konkursā, nav jābūt noteiktai izglītībai, vecumam vai pieredzei.

Galvenais vērtēšanas kritērijs būs idejas un izpildījuma oriģinalitāte. Turklāt labākās idejas, tiks realizētas dzīvē, vienalga – vai tā būs lāpsta, durvis, dakšiņa vai virtuves iekārta. Sīkāk ar konkursa nolikumu var iepazīties uzņēmuma Skonto Plan mājas lapā www.skontoplan.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: