Iekšlietu ministrija pašlaik gatavojas iesniegt parlamentā piedāvājumu ieviest pedofilu reģistru, kas savulaik jau kā ideja ir izskanējusi, bet nav guvusi atbalstu.

Tā intervijā laikrakstam "Diena" sacījusi iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Mūrniece uzskata, pašvaldībās būtu jābūt sarakstam ar viņu rajonā dzīvojošajiem no cietuma atbrīvotajiem dzimumnoziedzniekiem, un cilvēki, kuri varētu justies apdraudēti, varētu uzzināt, ka viņu apkārtnē dzīvo cilvēks, no kura jāuzmanās.

Reģistru nevarētu publicēt laikrakstu pirmajās lapās tā, lai pedofilu mūsu sabiedrība nākamajā dienā vienkārši nolinčotu. "Skaidrs, ka reģistrs jāievieš, bet ir jāapdomā, kam tas būs pieejams. Es domāju, ka tam ir jābūt pieejamam mazu bērnu vecākiem gadījumā, ja viņiem liekas, ka kaimiņos ir ieviesies, piemēram, cilvēks, kas tikko ir atbrīvots no cietuma. Arī bērnudārzu vadītājiem, ja liekas, ka gar bērnudārzu apgrozās kāds, kurš varētu apdraudēt," skaidro ministre.

Papildus šim plānots pētīt atbildību Krimināllikumā, jo, piemēram, par maza bērna izvarošanu ir iespējams piespriest arī trīs gadu sodu. Eksperti vērtē, ka šie sodi acīmredzot būs jāpalielina. Trīs gadi par tādu noziegumu noteikti nav samērojams sods.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: