Daudziem mājās ir Bībele, bet tā netiek lasīta, piedaloties 8. Apvienotās Bībeles biedrības kongresā Korejā, secinājis Latvijas Bībeles biedrības priekšsēdētājs Ojārs Incenbergs.

Šoreiz kongress ar moto Dieva Vārds – Dzīvība pasaulei notika Seulā,   Latviju pārstāvēja arī Bībeles biedrības vadītājs Valdis Tēraudkalns. 

Klātesošie ieklausījās vairākos referātos, kas ļāva izprast, kā pasaulē mainās cilvēku attieksme pret Svētajiem Rakstiem. «Viena no Seulā apspriestajām tēmām bija Bībele mainīgajā kristīgajā pasaulē. Zīmīgi, ka tagad vairāk kristiešu dzīvo Dienvidāfrikā un Dienvidamerikā, bet tieši šo reģionu kristiešiem trūkst Bībeles viņu dzimtajā valodā.

Tas ir izaicinājums Apvienotajai Bībeles biedrībai aktivizēt darbu šajā virzienā. Turklāt Āzijā un Ziemeļāfrikā kristīgai misijai jāaizsniedz islāms, budisms, sintoisms, hinduisms un vēl daudzas citas vietēja rakstura reliģijas.» Referāts Pasaule, kurā mēs kalpojam – globalizācijas ietekme uz misijas darbu aicinājis aizdomāties, kā mums uzlabot sistēmas un struktūras, kas tik labi darbojās pagātnē.

Globalizācijas laikmetā pazuduša robežas – visa pasaule ir kā kaimiņi, meklējot darbu un iesaistoties misijās, cilvēki pārvietojas no viena kontinenta uz citu: « Aptaujas liecina, ka 93% ASV iedzīvotājiem mājās ir Bībele, arī Eiropā ir līdzīgi skaitļi, bet cilvēki tomēr to nelasa, piemēram, 75% aptaujāto atzīst, ka pēdējā gada laikā nav pat atvēruši Bībeli. Šodien ir plašas iespējas izmantot dažādās tehnoloģijas, arī internetu, bet vai mēs, kristieši, vienmēr piedomājam, kā to lietojam laikā kad nabadzīgākajos reģionos, kā, piemēram, Kenijā, 55% iedzīvotāji dzīvo graustos, 40% par dienas darbu saņem 2 dolārus, 18,8 % no pieaugušajiem iedzīvotājiem slimo ar AIDS.»

Kongresā piedalījās un savas atziņas pauda arī kāds nedzirdīgs spāņu brālis, kas lietoja žestu valodā, bet viņa rādīto saprast palīdzēja surdotulks, paskaidrojot, ka viņu sāpe ir par to, kā Dieva Vārdu pasludināt viņam līdzīgajiem, kā aizsniegt nedzirdīgos.  Apvienotās Bībeles biedrības pārstāvji, apspriežoties darba grupās, sniedza vairākus ieteikumus, kā turpmākajos gados sekmēt organizācijas darbību tā, lai netiktu aizmirsta neviena sabiedrības daļa – ne bagātie, ne mazāk turīgie.

Grūtāk izplatīt Bībeli, pēc Incenberga teiktā, esot tajās valstīs, kurās valdošā reliģija ir islāms, kā, piemēram, Vidusāzijā.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: