Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņās par 100 000 eiro piedziņu no slimnīcas, pilskroga nākotni, plaģiātu augstskolā un īsto latvju saimnieci – Ilzi Briedi.

No slimnīcas piedzen 100 000

Anniņas lietā Ventspils tiesa nolēmusi, ka pilsētas slimnīcai jāsamaksā vecākiem morālā kompensācija 100 tūkstoš eiro apmērā.

 

Neapmierina degvielas cenu politika

Ventspils puses autovadītājus neapmierina degvielas tirgotāju cenu politika, kas nereti ir nelabvēlīga attiecībā pret ventspilniekiem.

Cīnās ar studentu plaģiātismu

Mūsdienās, kad pieejams internets, studenti savu studiju darbu izstrādē nereti izmanto idejas vai pat veselus tekstus no citu darbiem un mācībspēkiem jāņem talkā dažādas metodes, lai izskaustu šo plaģiātismu.

Jāmācās sevi palielīt

Amatu mājā viesojās saimniece no Vidzemes puses, kura padalījās ar savām gudrībām, kā arī pieredzi televīzijas šovā Īstās latvju saimnieces.

Futbols atgriežas pie Ventspils līdzjutējiem

Sestdien savu pirmo šī gada spēli savu līdzjutēju priekšā aizvadīs FK Ventspils futbolisti, uzņemot FB Gulbene spēlētājus. Jācer, ka šis mačs un visa sezona līdzjutējiem kļūs par īstiem svētkiem.

 

Brīvlaikā trenējās kopā ar NHL aizsargu

Jaunajiem Ventas 2002 hokejistiem skolēnu brīvlaikā bija iespēja piedalīties bijušā NHL aizsarga Āra Brīmaņa meistarklasē un iegūt ne tikai jaunu pieredzi, bet arī praktiskās zināšanas.

 

Melnais sivēns izvācas no pils

Melnais sivēns pamazām sāk izvākties no pilskroga, lai atbrīvotu telpas jaunajam nomniekam. Turpmāk koncentrēsies uz banketu servisu.

VĒSTURE

 

1937. gads. Ziema

(49. turpinājums. Sākums 1. jūlija Ventas Balsī)

Svarīgākie notikumi: atskatās uz 1936. gada veikumu. Ventspilī ierodas Alīda Vāne. Gatavojas būvēt spirta dedzinātavu. Bērniem ziedo divas kastes desu. Apelsīnus sāk pārdot kilogramos.

VIEDOKLIS

Megija Zakalovska

laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste

Cīņa ar sekām

Pēc maniem novērojumiem, mūsdienu pasaulē, ja vien ir tāda iespēja, vairums cilvēku allaž cenšas izvēlēties vieglāko ceļu. Dzīvot, īpaši nepiepūloties. Nospiežam podziņu un pēc nepilnām divām stundām drēbes būs tīras, nospiežam citu podziņu, nomazgājas arī trauki utt.

INTERVIJA

Ar pasaules plašuma pieskārienu

Jau kopš pērnā rudens interesenti ik pārnedēļu pulcējas Amatu mājā uz kursu Mākslas un Dizaina ABC nodarbībām. Viena no kursu pasniedzējiem ir māksliniece Ieva Vītola-Lindkvista. Viņas ideja – kopā ar vīru Oli Lindkvistu izveidot skolu, kurā tās audzēkņi caur mākslu attīstītu savu personību un radošumu.

 

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: