Laikraksta «Ventas Balss» ziņās par piecus tūkstošus lielu sodu sirmgalvim, ziemeļblāzmu, rokām skatāmu izstādi un citām aktualitātēm.

AKTUĀLI

 

Par nošautu briedi – 5120 eiro

Ventspils novada pensionāram par nelikumīgu staltbrieža buļļa nomedīšanu būs jāsamaksā valstij 5120 eiro.

 

Arī Ventspilī novēro ziemeļblāzmu

Otrdien visā Latvijā bija spēcīga magnētiskā vētra, kuras rezultātā valstī bija vērojama īpaši krāšņa ziemeļblāzma.

Baltijas līgas fināls iekarots!

Basketbola klubs Ventspils otro reizi pēdējo trīs sezonu laikā iekļuvis Baltijas Basketbola līgas finālā, kurā tam atkal pretī stāsies kāda no Lietuvas komandām.

Aicina vērot Saules aptumsumu

Ventspils Augstskola un Jaunrades nams aicina iedzīvotājus kopā vērot Saules aptumsumu pieredzējušu zinātnieku un citu speciālistu vadībā. Aptumsums, kura maksimumā Mēness būs aizsedzis gandrīz 3/4 Saules diska, būs redzams 20. martā.

Ar rokām skatāma izstāde

Herberta Dorbes memoriālajā muzejā atklāta izstāde, kas šoreiz jābauda nevis ar acīm, bet gan liekot lietā tausti un dzirdi.

 

Divpadsmitajiem sācies eksāmenu laiks

Ar centralizētajiem eksāmeniem svešvalodā šonedēļ sākusies 12. klases eksāmenu sezona. Nākamais eksāmens – latviešu valodā un literatūrā – vidusskolēniem gaidāms pēc diviem mēnešiem.

INTERVIJA

 

Par Latviju jādomā katram

Par drošību, patriotismu, valsti un katra paša atbildību tajā aicināju uz sarunu Ventspils Zemessardzes 46. kājnieku bataljona komandieri majoru Jāni Mežavilku.

VIEDOKLIS

Pēteris Neimanis

laikraksta «Ventas Balss» žurnālists

 

Kāvi un aptumsums

Šonedēļ Latvija piedzīvo ne vien rekordsiltas dienas, bet arī iespaidīgas dabas parādības. Cilvēki par tām jūsmo, iemūžina foto un video, bet sevišķi analītiski prāti jau saskata likumsakarības un dod mājienus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: