Baltijas Basketbola līgas pusfināla atbildes spēlē BK "Ventspils" basketbolisti viesos ar 76:72 pieveica "TU/Rock" komandu, divu spēļu summā uzvarot ar +29 un otro reizi pēdējo trīs sezonu laikā iekļūstot finālā. Komandas kas nāks pretī tajā, kļūs zināma Lietuvas "Šiauliai" un "Juventus" cīņā.

Komandas vēl nebija nospēlējušas pusotru minūti, kad Robertam Štelmaheram jau bija jāpieprasa minūtes pārtraukums – tik vāji spēli iesāka ventspilnieki. Neprecīzi metieni, kļūda un 0:7. Pēc apspriedes ventspilnieki pamazām uzlaboja savu spēli, vispirms jau sākot ar uzbrukumu, un, galvenais, ka tālāk sāncenšus vairs neatlaida. Ceturtdaļas beigas izvērsās ļoti interesantas. Astoņas sekundes līdz tās beigām Žanis Peiners realizēja divus soda metienus, bet sekundi līdz pārtraukumam veterāns Valmo Krīsa, uzskrienot Dāvim Lejasmieram iežēlināja tiesnešus un tika pie saviem diviem metieniem. Precīzs bija viens, bet arī ventspilniekiem izdevās atbildēt ar metienu, un Peiners pat trāpīja no laukuma centra, taču metiens tika izdarīts mirkli par vēlu – 18:24 pēc desmit minūtēm.

Otrā ceturtdaļa sākās ar Mārtiņa Meiera un Peinara četriem punktiem, bet turpinājās ar tālmetieniem no Janičenoka un atkal Peinera, pēc kuriem tablo jau rādīja 30:30. Diemžēl skriešana tādā tempā radīja robus aizsardzībā, un divas reizes uz tālmetienu līnijas viens palika Tanels Soks, abas reizes arī metienus realizējot. Soks šajā ceturtdaļā trāpīja arī trešo reizi, bet BK "Ventspils” lika pretī Niko Gikasa trīs trāpījumus un divas piespēles (Gulbim tālmetienam, Meieram uz groza apakšu). Neskatoties uz biklo sākumu, pirmo puslaiku savā labā tomēr noslēdza ventspilnieki – 43:41 un +27 divu spēļu summā!

Pirmajā puslaikā "TU/Rock" labi parādīja, ko nozīmē spēlēt mājās, ar 50% precizitāti realizējot tālmetienus un 14 no 25 divpunktniekiem. Ventspilnieki lika pretī agresivitāti un tika pie 14 soda metieniem, no kuriem mērķi sasniedza 11. Turklāt komanda bija pieļāvusi vien divas kļūdas, sāncenšiem piespiežot kļūdīties piecreiz. Tomēr skaidrs, ka lielākās rezerves slēpās aizsardzībā – ielaists 41 puslaikā, kamēr Ventspili igauņi visā mačā guva 49. Otro puslaiku vajadzēja sākt tā, lai mājiniekiem pat nenāktu galvā domas par brīnumainu izglābšanos divu spēļu summā.

Diemžēl šādu plānu īstenot neizdevās, un atkal ātri vien nācās pieprasīt minūtes pārtraukumu. Mājinieki ar Janara Talta un Krīsas pūlēm sameta 11 punktus, uz kuriem ventspilnieki atbildēja tikai ar diviem no Artjoma Butjankovam, un mājiniekiem atkal bija +7. Viesu sauso periodu ar skaitu caurgājienu apturēja Peiners, bet tūlītēja turpinājuma šim veiksmes stāstam nebija. Komandu pa īstam atmodināja Māra Gulbja pieci punkti pēc kārtas, lai gan spēlētāju darbība aizsardzība joprojām laiku pa laikam lika treneriem laukuma malā eksplodēt.

Tomēr pēdējo ceturtdaļu BK "Ventspils” sagaidīja ar +1 (60:59) un ļoti labām izredzēm divu spēļu summā. Ceturtās sākums jau pavisam skaidri lika saprast, ka igauņu šajā BBL finālā nebūs – BK "Ventspils” sāka ar izrāvienu 12:3, panākot jau desmit punktu pārsvaru 72:62. Atlikušajā laikā mājinieki gan prata pietuvoties, taču atņemt uzvaru ventspilnieki neļāva. 76:72, bet divu spēļu summā 150:121, un otro reizi trīs sezonu laikā iekarots BBL fināls.
 

Finālā pretī nāks lietuviešu "Šiauliai” un "Juventus” divcīņas uzvarētāji. Pirmajā spēlē ar 63:59 pārāki bija Šauļu basketbolisti, tiesa otro spēli 22. martā komandas aizvadīs Utenā.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: