Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņās par vides un sporta aktualitātēm, E-prasmju nedēļu un citiem jaunumiem pilsētā un novadā.

AKTUĀLI

 

Ventbetons novērš ķibeli, saņem sodu

Uzņēmums Ventbetons, kas pirms divām nedēļām sarkanā krāsā iekrāsoja Vidumupīti, jau ir novērsis jaunu noplūdes iespējamību.

 

Izzinās elektronisko pakalpojumu klāstu

Šonedēļ Eiropā jau sesto reizi notiek E-prasmju nedēļa, kurā, rīkojot dažādas izzinošas aktivitātes, iesaistās arī Ventspils bibliotēka un Digitālais centrs.

 

Rosina vecos gāzes balonus vēl neaizliegt

Paaugstinot drošības prasības, padomju laikā ražotos sarkanos sašķidrinātās gāzes balonus mājsaimniecībās tomēr varētu lietot vēl divarpus gadu. To paredz Ekonomikas ministrijas sagatavotās izmaiņas.

Bērni apgūst pirmo palīdzību

Mazākie ventspilnieki rotaļu veidā iepazinās ar pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas pamatiem un vienbalsīgi paziņoja, ka traumu gadījumā vislabāk tomēr vērsties pie vecākiem.

 

VIDE

 

Taps jaunas mājas pilsētas putniem

Arī šogad Ventspilī tradicionāli notiks putnu būrīšu izgatavošanas talka, kurā āmurus klaudzinās gan bērni, gan pieaugušie. Talkā parasti piedalās arī pilsētas domes amatpersonas un deputāti.

Dārza darbi aprīļa sākumam

Šogad pavasaris ir iestājies agrāk nekā citos gados, tāpēc arī dārza darbi jāsāk laikus. Tā kā sinoptiķi sola siltu nedēļas nogali un tad jau arī aprīlis klāt, mazdārziņu īpašniekiem noteikti noderēs SIA Monitorings GJ dārzkopības speciālistes Jogitas Berces ieteikumi.

Par zirgiem interesējas PVD

Pārtikas un veterinārais dienests izvērtē situāciju ar Sises zirgiem un pārbauda pārējo Jansonu māju dzīvnieku dokumentāciju.

SPORTS

Velkonim viens tituls telpās

Latvijas čempionātā virves vilkšanā telpās pie viena titula tika arī Velkoņa vīri, bet smagākajā svarā pēc 17 gadu pārtraukuma zelta medaļu izdevās izcīnīt Ozolnieku Ozoliem.

Izšķirošajos mačos nezaudē ne setā

Zaudējums Nacionālās līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā VK Ventspils volejbolistiem izrādījies pietiekošs stimuls, lai saņemtos pa īstam un sērijas turpinājumā vairs neatdotu LSPA/Stopiņiem ne setu.

VIEDOKLIS

Gundega Mertena,

laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore

Prast un gribēt palīdzēt

Vīrs zvana pa telefonu:
– Hallo, vai tas ir numurs 5555555?
– Jā.
– Tad izsauciet, lūdzu ātro palīdzību. Un vīrs nosauc savu telefona numuru. Man, redziet, pirksts telefona ripā iesprūdis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: