Laikraksta « Ventas Balss» otrdienas numura ziņās par bibliotēkas jubileju, skolēniem – pīpmaņiem, narkotiku meklējumiem pasta sūtījumiem, kā arī sporta un kultūras aktualitātēm.

AKTUĀLI

Gandrīz gadsimtu iemīļota vieta

1920. gada 9. martā sāka darboties Ventspils pilsētas bibliotēka. 95 gadu laikā sperti milzīgi soļi attīstības virzienā, un bibliotēka vēl arvien ir viena no iecienītākajām vietām pilsētā.

Jaunie stāstnieki plūc laurus

Pilsētā un novadā aizvadīta skatuves runas konkursa I kārta un noskaidroti, kuri talanti dosies uz Kurzemes reģiona kārtu.

Dalās viedokļos par valodas nozīmību

Ventspils Augstskolā noslēgusies divu dienu lingvistu konference, kurā apsprieda tādus jautājumus kā valodniecības zinātnes loma sabiedrībā u.c.

Papildinās Lielā laukuma apgaismojumu

Lai akcentētu Lielā laukuma formu un dziļumu, esošo apgaismojumu, kas paredzēts laukuma celiņiem, plānots papildināt ar prožektoriem, kas izgaismos atsevišķas laukuma plaknes.

Skolēni pīpmaņi traucē iedzīvotājus

Pie katras skolas ir kāda vieta, mājas pagalms vai kāpņu telpa, kur starpbrīžos pulcējas skolēni pīpmaņi, traucējot iedzīvotājiem un piegružojot apkārtni.

 

Pasta sūtījumos meklē narkotikas

Ventspils pasta nodaļā pagājušajā nedēļā apmeklētāju uzmanību piesaistīja muitas darbinieku ierašanās kopā ar dienesta suni, kas izošņāja pasta sūtījumus.

 

Bezjēdzīgi saražots papīrs

Kāds lasītājs atsūtīja uz Ventas Balss redakciju paša uzņemtus attēlus, kuros fiksēti konteineros pie kapiem Pārventā izmestie veikalu tīkla top! un Labais reklāmas izdevumi.

Kondensators padarīs gaisu tīrāku

Dūmgāzu kondensators, kas uzstādīts kreisā krasta katlumājā, ļauj ietaupīt dedzināmās šķeldas patēriņu un divkārt samazināt cieto daļiņu izmešu daudzumu atmosfērā.

 

Augstsprieguma līniju būvēs tuvāk ceļam

Elektroinfrastruktūras projekta Kurzemes loks 2. posms daļēji šķērsos arī Ventspils un Ventspils novada administratīvo teritoriju. Pilsētas pašvaldība ieviesusi korekcijas topošajā elektroapgādes augstsprieguma līnijas trasējumā.

SPORTS

Puķītim septītā vieta pasaulē

Šorttrekists Roberto Puķītis pielicis labu punktu visai sarežģītajai sezonai – pasaules čempionātā Maskavā viņš izcīnījis septīto vietu 1000 metru distancē.

Čempioni sāk sezonu ar uzvaru

Latvijas futbola Virslīgas sezonu ar uzvaru sākusi čempionvienība FK Ventspils – viesos tā ar 3:0 pieveica komandu Metta/LU. Precīzi sitieni Jurija Žigajeva un Šeika Diaņa kontā, kā arī reizi mājinieki sita paši savos vārtos.

 

Izšķirošā kauja par Baltijas finālu

Šodien BK Ventspils basketbolisti Tartu aizvadīs Baltijas Basketbola līgas pusfināla atbildes spēli pret vietējo komandu TU/Rock. Ventspilniekiem jāaizstāv savā laukumā iegūtais 25 punktu pārsvars.

VIEDOKLIS

Līga Gabrāne,

laikraksta «Ventas Balss» redaktores vietniece

Cita drošība

Kad sākas skolēnu brīvlaiks, tradicionāli mēs, tāpat kā citi mediji, saņemam informāciju no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, proti, atgādinājumu par to, ka ielās būs vairāk bērnu, tāpēc jāpievērš uzmanība drošībai, ja skolēni paliek mājās vieni, kā jārīkojas ar gāzes plīti, krāsni u.tml.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: