2015. gada 12. martā Ventspils Jaunrades namā notika skatuves runas konkursa 1.kārta. Konkursā piedalījās 34 dalībnieki no 1.-12.klasei, pārstāvot gandrīz visas Ventspils vispārizglītojošās skolas, Ventspils Tehnikumu un Ventspils Jaunrades namu.

Konkursu vērtēja žūrija: SIA”Kurzemes filharmonija”valdes priekšsēdētāja un režisore Iveta Ērkšķe, Ventspils pilsētas domes Kultūras centra producenti Inese Marcinkiana un Roberts Grinbergs. Tā kā 2015.gads ir Raiņa un Aspazijas gads, tad viens no konkursa mērķiem bija sekmēt bērnu un jauniešu interesi par šo izcilo latviešu dzejnieku daiļradi un devumu latviešu nacionālās kultūras mantojumā. Konkursa dalībnieki to bija ņēmuši vērā, jo gandrīz visu runātāju repertuārā bija kāds no šo autoru darbiem vai nu dzejā, vai prozā. Izvēlētie darbi bija ļoti dažādi, tādēļ žūrijai bija interesanti klausīties.

 

Visus dalībniekus vērtēja piecās vecuma grupās. 1.klašu grupā 1.vieta Centra sākumskolas skolniecei Martai Ditai Borhertai ( skolotāja Anita Gaile), 2.vieta 4.vidusskolas skolniecei Helēnai Annai Kēlerei un 3.vieta arī šīs skolas un klases skolniecei Patrīcijai Babadžanovai ( skolotāja Ināra Šefanovska). 2.-3.klašu grupā – 1.vieta Ventspils Jaunrades nama teātra studijas „Savējie”audzēknei Lāsmai Puriņai ( skolotāja Ineta Kalniņa), 2.vieta 4.vidusskolas skolniecei Veldai Zvjatkovai ( skolotāja Videga Sila) un 3.vieta 4.vidusskolas skolniecei Janai Ancānei ( skolotāja Linda Mellenberga). 4.-6.klašu grupā – 1.vieta Centra sākumskolas skolniecei Emīlijai Jermolai ( skolotāja Gunita Smiltiņa Apine), 2.vieta 4.vidusskolas skolniecei Elzai Bumbierei ( skolotāja Andra Koha), 3.vieta Centra sākumskolas skolniecei Marijai Spruģevicai ( skolotāja Benita Zaķe). 7.-9.klašu grupā – 1.vieta 2.vidusskolas skolniecei Darjai Mihailovai ( skolotāja Ligita Vaļuka), 2.vieta 1.ģimnāzijas skolniekam Rūdolfam Punkstiņam un 3.vieta šīs skolas skolniecei Elizabetei Leonorai Gaisiņai( skolotāja Gunita Smiltiņa Apine). 10.-12.klašu grupā - visas trīs godalgotās vietas ieguva 1.ģimnāzijas skolēni : 1.vieta Oskaram Rogam ( skolotāja Gunita Smiltiņa Apine), 2.vieta Klāvam Spruģevicam ( skolotāja Ilze Gundare) un 3.vieta Annai Novadei (skolotāja Gunita Smiltiņa Apine).

 

Uz Kurzemes reģiona skolēnu skatuves runas konkursu, kurš notiks 10.aprīlī Talsos, žūrija izvirzīja Lāsmu Puriņu, Emīliju Jermolu un Oskaru Rogu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: