2. februāra vakarā un naktī no 2. uz 3. februāri Ventspili pārklāja sniega sega, un pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” uzsāka sniega tīrīšanu. A un B klases ielas notīrītas un nokaisītas jau 2 reizes – 2. februāra vakarā un 3. februāra rītā.

Šobrīd tiek veikta ielu apsekošana un ir uzsākta C un D klases ielu tīrīšana. Pilsētā strādā 5 smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega stumšanas lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu. Tāpat sniega tīrīšanu un stumšanu veic 2 traktortehnikas vienības.

 

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs savā mājas lapā www.meteo.lv ziņo, ka šajā nedēļā gaiss kļūs aukstāks, bet nokrišņu būs maz. Būtiski atzīmēt, ka Ventspilī ziemas sezonā visu diennakti tiek nodrošinātas tehnikas vienības dežūras, un atbildīgie darbinieki dežūru laikā regulāri apseko ielu stāvokli.

 

Ielas visā ziemas sezonas laikā tiek tīrītas prioritārā secībā saskaņā ar Ventspils pilsētas ielu sadalījumu ziemas uzturēšanas klasēs.

 

Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” īpašumā ir piecas smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega lāpstām un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtām, un vairākas traktortehnikas vienības. Ar smagajām automašīnām tiek veikta galveno pilsētas ielu brauktuvju attīrīšana un kaisīšana ar tehnisko sāli, savukārt ar traktortehnikas vienībām tiek veikta mazākas nozīmes pilsētas ielu tīrīšana, kā arī publisko stāvlaukumu, daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu, ielu stāvlaukumu un iebrauktuvju tīrīšana.

 

Kad situācija pilsētā ir sakārtota un papildus nav snidzis, dežūrrežīmā atrodas 3 smagās automašīnas ar sniega lāpstām un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtām. Pēc snigšanas vidēji dienā pilsētā strādā 4 smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega lāpstām un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtām un vairāk kā 10 traktortehnikas vienības.

 

Ietvju kaisīšanai ar pretslīdes materiālu pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” sētnieku vajadzībām pilsētā jau savlaicīgi izvietoja smilts-sāls maisījuma kastes.

 

Ja nepieciešams grants – sāls maisījums savu teritoriju uzturēšanai, tad gan fiziskas, gan juridiskas personas to var iegādāties PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” Ceļu ekspluatācijas iecirknī, iepriekš zvanot pa tālruni pa tālruni 63624658.

 

Turpināsim informēt par sniega tīrīšanu Ventspils pilsētā!

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: