17. janvārī sporta hallē Pārventa FK Ventspils veterāni uzņēma savus kolēģus no Lietuvas pilsētas Mažeiķiem. Mūsējā komanda svinēja pārliecinošu uzvaru, sagraujot pretiniekus ar 16:4.

Komanda no Mažeiķiem ir ierasts futbola partneris. Tikai pirms nedēļas bērnu komanda U8 no Mažeiķiem tepat Ventspilī izcīnīja FK Ventspils kausu minifutbolā, atstājot mūsu komandu Cerība 2. vietā.

Un atkal tikās vecie draugi – šoreiz jau veterāni. Tiekoties abām komandām, parasti ir jūtama sīva cīņa. Pagājušajā gadā mūsu veterāni ar lielām grūtībām uzvarēja futbola veterānus no Mažeiķiem(5:4), bet 7x7 formātā pat piekāpās soda sitienos, nospēlējot neizšķirti (0:0) pamatlaikā. Šo tikšanos mūsu komanda uztvēra ļoti nopietni, bija sagatavoti divi pilnvērtīgi četrinieki. Starta četriniekā spēlēja komandas kapteinis Igors Sonders, Sergejs Solomonovs, Viktors Lukaševičs un Andrejs Saļeiko. Otrā četrinieka sastāvā bija Sauļus Cekanavičs, Māris Smirnovs, Igors Kičigins, Nikolajs Djakins. Vārtos stāvēja Sergejs Diguļevs.

Kā redzams pēc sastāva, mūsu komandas trenerim Anatolijam Mudeļam izdevās piesaistīt šai spēlai praktiski visus pēc darbiem un spēlēm pazīstamus FK Ventspils veterānus, trenerus un menedžeru. Tas arī noteica komandas veiksmi. Pirms spēlēs uzstājās mūsu komandas treneris Anatolijs Mudels. Viņš sveica abas komandas un novēlēja parādīt skaistu futbolu, ko mūsu veterāni arī izdarīja. Pirmais četrinieks burtiski iznīcināja viesu komandu. Un jau otrajā minūtē Andrejs Saļeiko vienkārši pieripināja bumbu savam kapteinim un Igors Sonders atklāja rezultātu.

Tad pienāca Viktora Lukaševiča benefice, kurš trīs minūtēs guva divus vārtus. Trešajā minūtē Viktors raidīja bumbu vārtos trešo reizi un rezultāts jau bija 5:0, bet spēle zaudēja sportisko interesi. Viesi nespēja stāvēt pretim ātrajām mūsu futbolistu kombinācijām un bija patīkami vērot, kā FK Ventspils spēlētāji pārvieto un izspēlē bumbu. Spēles rezultāts nemitīgi auga par labu saimniekiem, un, tuvojoties pirmās puslaika beigām, tablo rādīja skaitļus 10:0 par labu FK Ventspils. Ko tādu neviens nebija gaidījis.

Komandas kapteinis Igors Sonders bija patiesi pārsteigts un nesāka neko komentēt, vien sacīja: «Ko te lai saka? Jūs paši visu redzat uz laukuma!» Pēc pārtraukuma uz kādu laiku vārtus Sergeja Diguļeva vietā sargāja Nikolajs Djakins, un viesi tomēr spēja nedaudz izmainīt rezultātu. Turklāt to izdarīja pretinieku vārtsargs, precīzi raidot bumbu pāri visam laukumam tukšos vārtos. Tie bija viņa otrie vārti.

Otrais puslaiks vairāk atgādināja šovu, kurā tik un tā dominēja mūsu veterāni, lai arī vairs ne ar tik lielu atrāvienu. Uzvaru guva FK Ventspils veterāni – 16:4. Vārtus mūsu komandā guva: trīs vārti (hetriks) Igoram Sonderam, Viktoram Lukaševičam, Nikolajam Djakinam, divu vārtu autori Sauļus Cekanavičs, Māris Smitnovs, Sergejs Solomonovs, vēl vieni vārti uz mūsu vārtsarga Sergeja Diguļeva rēķina. Skatītāju priekam pēc spēles mūsu komandas realizēja soda sitienus. Uzvarēja FK Ventspils – 7:5.

Pēc spēles mūsu treneris Anatolijs Mudels sacīja: «Man ir patīkami, ka futbolisti atbildīgi uzņēma šo spēli un uzturēja mūsu kluba autoritāti. Veterānu komanda cienīgi ieņem vietu FK Ventspils futbola piramīdā. Veterānu spēles ar Mažeiķiem – tā jau ir laba tradīcija. Un galvenais šajās spēlēs, protams, ir draudzība ar mūsu lietuviešu veterāniem. Viņi vienmēr mūs ļoti mīļi uzņem. Un mēs rīkojamies tāpat.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: