„Komunālā pārvalde” informē, ka ir sācies aktīvs darbs pie pilsētas sagatavošanas pavasara un vasaras sezonai. Ņemot vērā iedzīvotāju vēlmes un priekšlikumus, šogad tiks turpināta Ventspils labiekārtošana, uzstādot 160 jaunas velosipēdu novietnes, vismaz 30 jaunus soliņus un 25 papildu atkritumu urnas.

Soliņi un atkritumu urnas pilsētā tiks uzstādīti vietās, kur iedzīvotāji norādījuši par to trūkumu rekonstruētās ielās vai to posmos. Piemēram, 10 jaunus soliņus paredzēts uzstādīt Celtnieku ielā, bet 5 – Lielajā prospektā. Savukārt, veloturētāji tiks uzstādīti pie skolām, pašvaldības iestādēm un kapitālsabiedrībām, Olimpiskā centra, tirgus un citās publiskās vietās. Ņemot vērā iedzīvotāju lūgumus, pilsētā tiks uzstādīti arī divi jauni velosipēdu pumpji – pie Pārventas bibliotēkas un Ostas ielā.  

„Komunālā pārvalde” informē, ka ir uzsākts darbs pie bērnu rotaļu laukumu un bērnu pilsētiņu rotaļu iekārtu un elementu pārbaudes. Kā ik gadu, arī šogad pirms sezonas visas iekārtas tiek pārbaudītas un salabotas, ja nepieciešams. Par to drošību tiek izsniegts atbilstošs sertifikāts. Tā kā vislielākā noslodze no visām rotaļu vietām ir Bērnu pilsētiņai, kā arī ņemot vērā, ka Bērnu pilsētiņas lielākā daļa iekārtu kalpo jau 15 gadus, apjomīgāki remontdarbi nepieciešami tieši šajā bērnu rotaļu vietā, pirms sezonas atjaunojot vai nomainot lielu daļu tajā esošo rotaļu iekārtu vai to daļu.

Ja laika apstākļi atļaus, remontdarbi Bērnu pilsētiņā tiks uzsākti tuvākajā laikā, lai līdz pavasarim, kad sākas aktīvais bērnu rotaļāšanās periods brīvā dabā, Bērnu pilsētiņā būtu patīkami un droši rotaļāties. Šogad plānoti arī Bērnu pilsētiņas estrādes un kafejnīcas remontdarbi. 

Abu krastu bērnu pilsētiņās šogad tiks ierīkoti arī gumijas seguma sporta laukumi ar basketbola groziem. Bet Piejūras parkā un Pārventas Mežaparkā plānota abu šķēršļu trašu „Džungļu taka” paplašināšana un aprīkošana ar jaunām iekārtām.

Šogad plānota arī jauna bērnu rotaļu laukuma izveide Virves ielā. Iepirkums par rotaļu iekārtu piegādi tiks izsludināts tuvākajās dienās, bet būvniecība varētu notikt maijā vai jūnijā, kad gaisa temperatūra būs pietiekoši augsta, lai kvalitatīvi ieklātu laukuma gumijas segumu.

Tāpat uzlabojumi paredzēti Ventspils pludmalē – viens no labiekārtojumiem ir laipas, kas ved uz pludmales sērfotāju zonu, pārbūve. 250 metrus garo, savu laiku nokalpojušo laipu, kas kalpo kā piebraucamais ceļš uz sērfotāju zonu, plānots nomainīt līdz jaunajai pludmales sezonai. Drīzumā tiks izsludināts iepirkums arī par Pludmales akvaparka remontdarbiem.

Pēc ventspilnieku ierosinājuma šogad tiks labiekārtota iedzīvotāju iecienīta atpūtas vieta Gāliņciemā pie Ventas, uzstādot tajā soliņus, atkritumu urnas, tualeti, pārģērbšanās kabīni un veloturētājus. Tiks izveidota arī nožogota auto stāvvieta, un atpūtas vietā tiks iztīrīts upes krasts.

Un kā tad bez pilsētu raksturojošās krāšņās ziedu rotas!? Jau pagājušā gada rudenī veikti daži iepirkumi par Ventspils 2015. gada vasaras sezonas ziedošajiem augiem, bet vairāki iepirkumi tiek organizēti arī pašlaik, piemēram, par 98 jaunu puķu trauku piegādi, tos paredzēts uzstādīt Brīvības ielā, astoņu jaunu 2m augstu puķu torņu piegādi, puķu stādu piegādi puķu dobēm un ziedu skulptūrām. Iepirkumi izsludināti arī par 35 kokiem un 5010 daudzgadīgajiem augiem Lielajam laukumam.

Stratēģiskas plānošanas un cītīgas un uz sadarbību tendētas darbības rezultātā nav šaubu – šajā pavasarī un vasarā pilsēta kļūs vēl sakārtotāka, vēl draudzīgāka iedzīvotājiem un viesiem, kā arī būs vizuāli krāšņa un simpātiska.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: