Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) šodien rīkos diskusiju par Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem uzņēmējdarbības attīstībai reģionos un degradēto teritoriju revitalizēšanai.

Pašvaldības ir saņēmušas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto Eiropas Savienības fondu 2014.-2020. gada plānošanas perioda Ministru kabineta noteikumu projektus un projektu iesniegumu vērtēšanas kritēriju pirmo redakciju specifiskajiem atbalsta mērķiem. Pirmais no mērķiem paredz palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai.

Otrs mērķis paredz teritoriju revitalizāciju, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām.

Diskusijas uzdevums ir noformēt vienotu viedokli par ES fondu līdzekļu plānošanu uzņēmējdarbības attīstībai reģionos un degradēto teritoriju atjaunošanai. Kā norāda LPS, tā vēlas līdzdarboties ministrijas sagatavoto dokumentu projektu izstrādē. Tas arī nepieciešams, lai iespēju robežās vienkāršotu un padarītu ātrāku oficiālo saskaņošanas procesu.

Diskusija notiks gan klātienē, LPS ēkā, gan arī ar videotiešraides palīdzību.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: