Vērojot zīmes dabā, laika vērotājs Vilis Bukšs no Viļakas prognozē, ka februārī laika apstākļi būs mainīgi, ir gaidāms mērens, bet ilglaicīgs sals.

Bukšs savā blogā atgādina par zīmīgajām dienām un zīmēm dabā, kas var liecināt, kāds laiks gaidāms februārī. Ir jāvēro, kāda ir februāra pirmā diena - tādi laika apstākļi būšot lielākoties visu mēnesi. Par laiku februārī liecinājuši arī laika apstākļi 20. augustā un 27. decembrī, un no tā varot secināt, ka februārī vajadzētu būt pārsvarā nelielam nokrišņu daudzumam, nelielam, bet ilglaicīgam salam.

Tāpat par februāri un visu turpmāko ziemu varot spriest pēc kautas cūkas liesas. Laika zīmju vērotājs paspējis aprunāties ar vairākiem cūku kāvējiem un no sarunām secinājis, ka tuvākajā laikā un ziemā bargs sals nav gaidāms, tomēr gan februārī, gan arī martā vēl ir sagaidāms stiprāks sals un sniegputeņi.

Neliela, bet ilgstoša sala iestāšanās varētu būt gaidāma ap 5. februāri, kad mainīsies mēness fāzes. Skaidrā laikā naktīs gaisa temperatūra varētu noslīdēt līdz mīnus 22 un vairāk grādu atzīmei. Atkušņi būšot īslaicīgi, bet Austrumlatvijā februārī tādu var arī nebūt. Tāpat nav gaidāmi brāzmaini vēji, tikai atsevišķās dienās kāds sniegputenis.

Ja gaisa temperatūras ziņā februāris varētu būt tuvu ikgadējiem rādītājiem, sniega varētu būt vairāk nekā parasti.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: